preberite Beletrinin tedenski novičnik in ostanite na tekoč z dogajanjem na Beletrini.

Drage bralke, dragi bralci,
preberite Beletrinin tedenski novičnik in ostanite na tekoč z dogajanjem na Beletrini.

Knjiga tedna
Priznani ameriški pisatelj, dramatik, scenarist in esejist Don DeLillo (1936) se po Belem šumu in Kozmopolisu v slovenščini predstavlja še z romanom Tehtnica, ki ga je prevedel Jasmin B. Frelih. Gre za njegov deveti roman, ki je izšel leta 1988 in obravnava atentat na ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja, ki ga je izvršil Lee Harvey Oswald leta 1963.
Beletrina v živo
Oglejte si novo epizodo Beletrine v živo. V tokratni epizodi smo gostili pesnika, pisatelja in dramatika Petra Rezmana, ki je v pogovoru z Liu Zakrajšek predstavil svojo novo pesniško zbirko z naslovom Stare pesmi pišem.

Poetry Expo 2024
Začel se je Poetry Expo 2024, svetovni sejem digitalne poezije, ki ga organizira evropska platforma Versopolis in je v celoti posvečen poeziji, človeški ustvarjalnosti in literaturi. Pod sloganom Versing Futures: Unravelling Unity Through Poetry (Prihodnost v verzih: Razpletanje enotnosti skozi poezijo) bo Versopolisova digitalna iniciativa vse do prvega tedna marca gostila dogodke in projekte več kot 90 organizacij, festivalov in posameznikov, ki predstavljajo pesniške dosežke različnih narodov, kultur in jezikov.
AirBeletrina
Princ Harry ob truplu babice, kraljice Elizabete II., otrpne: »Bilo je težko, ampak vztrajal sem in razmišljal, kako žal mi je bilo, da nisem videl svoje matere na koncu.« V avtobiografiji Rezerva pripoveduje o princesi Diani, odmiku od kraljeve družine, izstopu iz balončka privilegijev, Meghan Markle, rasizmu, vpraša se, kakšen učinek bo brexit imel na obstoj monarhije ...
Za AirBeletrino je kritiko o knjigi pripravila Gabriela Babnik.
VIR: Beletrina