Kako odstraniti zabuhlost pod očmi in temne podočnjake? Najprej bomo razložili, za kaj gre, potem pa bomo poiskali najboljšo rešitev za vaše oči. Koža okrog oči je najbolj občutljiv del obraza.

Zakaj? Ker se okrog nje veliko dogaja (na minuto pomežiknemo od 15- do 20-krat!) pa tudi zato, ker je zelo tanka in ne vsebuje veliko lojnic.


Rezultat: koža okrog oči je manj prožna in se hitreje obarva kot na primer koža na licih. Dodajte še nekaj zunanjih dejavnikov: onesnaženje, izpostavljenost soncu, delo z računalnikom, slab življenjski slog … Vse to se pozna na vaši koži okrog oči.

KAJ POVZROČA PODOČNJAKE?

Imate zabuhle podočnjake? Zlasti zjutraj in takoj, ko se počutite utrujeni ali po zelo čustvenem dogodku? Kaj jih sploh povzroča? 


Zabuhlost pod očmi
ima dva različna izvora. Prvi je lahko maščoba. V tem primeru so zabuhli podočnjaki pogosto povezani s slabim življenjskim slogom ali dednostjo. Teh podočnjakov, ki se s starostjo še povečajo, se lahko znebite le s kirurškim posegom. 


Zabuhli podočnjaki lahko nastanejo tudi zaradi vode. V tem primeru obstajajo načini, s katerimi lahko spodbudite delovanje limfnih žil oziroma pripomorete k hitrejši drenaži vode iz kože okrog oči. Cilj? Spočit videz.

KAKO SE ZNEBITI PODOČNJAKOV?

Se zdi, kot bi imeli senco okoli oči? Kot bi predel okrog oči potemnel? Je videti moder, vijoličen ali rjav? Brez dvoma gre za temne podočnjake. V tem primeru kri v koži ne kroži optimalno: pigmenti zastajajo pod kožo in jo obarvajo. Ker je koža okrog oči zelo tanka, so vse majhne krvne in limfne žile, ki so pod kožo, veliko bolj vidne, še zlasti ko pride do zastoja!


Kako se znebiti podočnjakov? Pospešite mikrocirkulacijo v koži okrog oči. Seveda nežno, z negovalnimi  naravnimi izdelki, posebej zasnovanimi za to občutljivo področje, in ustrezno nego kože okrog oči.

NEGA KOŽE OKROG OČI

ČISTILEC ZA OBRAZ 

Morda se to zdi samoumevno, pa vendar ne bo nič narobe, če znova spregovorimo o pravilni negi kože okrog oči. Če se želite znebiti zabuhlih in temnih podočnjakov, v svojo nego kože najprej vključite pravi izdelek za čiščenje obraza. Koža okrog oči je tako nežna in občutljiva, da potrebuje dvakrat več nežnosti, da se njeno stanje ne bi poslabšalo. Zato izberite kar najbolj naravne in ekološke izdelke za nego predela okrog oči. Ti izdelki naj bodo brez dodanih dišav, da jih bo koža kar najbolje prenašala. 
Kateri izdelek za čiščenje morate izbrati, če imate temne ali zabuhle podočnjake?


Uporabljajte naravne odstranjevalce ličil in čistilce za obraz, ki so posebej zasnovani za področje okrog oči. 


Pozabite na izdelke, kot je čistilni gel, ki jih lahko sperete, in izdelke, kot je čistilno mleko, s katerimi drgnete kožo. Izberite raje izdelke z vlažilnimi formulami, kot je Čistilno olje za sijočo polt Nectar Blanc, ki brez težav očisti predel okoli oči. Za odstranjevanje trdovratnega očesnega make-up izberite Odstranjevalec vodoodpornih ličil za oči, ki ima dvofazno nemastno teksturo.
ZABUHLOST POD OČMI 

Odpravite zabuhlost pod očmi, znebite se temnih podočnjakov … Da, z naravnimi in ekološkimi negovalnimi izdelki je to mogoče. 
Najboljši izdelek za zabuhlost: Hladilni roll-on za predel okrog oči. Pomaga zmanjšati videz zabuhlosti, pomiri kožo okrog oči in ji vrne spočit videz. Uporablja se za sproščajočo nego zjutraj in zvečer, odličen je tudi za intenzivnejšo hladilno nego v poletnih mesecih.


Blagodejno delovanje roll-ona lahko povečate tako, da na še vlažno kožo nanesete Avokadovo olje in počakate 10 minut, da se dobro vpije. Avokadovo olje, bogato z maščobnimi kislinami, nahrani in obnovi kožo ter pomaga upočasniti pojav prvih gub. Prožna in sijoča koža okrog oči? Ja, prosim!
KREMA ZA OKOLI OČI 

Na voljo je veliko negovalnih izdelkov, ki so zasnovani posebej za občutljivo kožo okoli oči – ekološke kreme, geli in olja. Formule vsebujejo nežne sestavine, ki pomagajo pospešiti mikrocirkulacijo in zmanjšati videz zabuhlih ali temnih podočnjakov.
Zabuhlost pod očmi boste najlažje omilili z Gelom proti zabuhlim podočnjakom, ki ima tudi osvežilen učinek.


Če vas mika masaža, posezite po Hladilnem roll-onu za predel okrog oči. Poseben aplikator s kovinsko kroglico omogoča nežno masažo in takojšen občutek svežine.


V primeru gub okrog oči pa izberite gladilno Avokadovo olje ali lifting kremo za okoli oči, ki vsebuje mikrobiotično arganovo olje z anti-ageing delovanjem.

PR: Melvita