V četrtek, 21. septembra, se bo ob 10. uri v Hotelu Paka začela tretja mednarodna razvojna konferenca Pozdravljena, prihodnost, v sklopu katere odkrivamo različne vidike prestrukturiranja in razvoja premogovnih regij v Evropi.

V četrtek, 21. septembra, se bo ob 10. uri v Hotelu Paka začela tretja mednarodna razvojna konferenca Pozdravljena, prihodnost, v sklopu katere odkrivamo različne vidike prestrukturiranja in razvoja premogovnih regij v Evropi. Konferenco bodo z uvodnimi nagovori otvorili župana Mestne občine Velenje Peter Dermol in Občine Šoštanj Boris Goličnik ter minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han.
 
Na okrogli mizi, ki se bo začela ob 15. uri, bodo o vsebini zakona o prestrukturiranju SAŠA regije razpravljali župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, državna sekretarka na Ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj Andreja Katič, generalna direktorica Direktorata za razvojna sredstva na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Sibil Klančar, župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan in direktor Šolskega centra Velenje Janko Pogorelčnik.
 
Po zaključku okrogle mize, predvidoma ob 16. uri, bodo v avli Hotela Paka govorniki na voljo za izjave.
 
Letošnja osrednja tema konference, ki bo potekala v slovenskem in angleškem jeziku, je diverzifikacija in gospodarski razvoj premogovnih regij Evropske unije v procesu izstopa iz premoga. Zaključni sklepi konference bodo izhodišče za pripravo zakona o prestrukturiranju, ki bo nudil podporo in zagotavljal pogoje za pravičen in uspešen gospodarski razvoj premogovne regije v času izstopa, po izstopu in za preoblikovanje v zeleno gospodarstvo.
 
Udeležba na konferenci je brezplačna, prijave pa sprejemamo na naslovu https://pozdravljena-prihodnost.eu/.
Program si lahko ogledate tukaj: https://pozdravljena-prihodnost.eu/#schedule.
 
Konferenco organiziramo Mestna občina Velenje v sodelovanju z Razvojno agencijo Savinjsko-šaleške regije in Občino Šoštanj.
 
Predstavnike medijev prijazno prosimo za potrditev prisotnosti.
 
Vabljeni

VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje