Ob svetovnem dnevu zdravja je na Titovem trgu potekala prireditev Mesto zdravja.

Ob svetovnem dnevu zdravja je na Titovem trgu potekala prireditev Mesto zdravja. V okviru prireditve se je predstavilo več kot 30 različnih organizacij, ki delujejo na področju zdravja. Pri aktivnostih, ki so jih izvajali, so se jim pridružili tudi velenjski osnovnošolci. Sodelujoče in obiskovalce je pozdravila podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević.
 
Svetovna zdravstvena organizacija letos praznuje 75-letnico. S sloganom Zdravje za vse obeležuje današnji svetovni dan zdravja. Praznovanju smo se pridružili tudi v Mestni občini Velenje. Športna zveza Velenje je danes dopoldne na Titovem trgu organizirala prireditev Mesto zdravja, v okviru katere spodbujamo zdrav način življenja in aktivno preživljanje prostega časa. Več kot 30 različnih organizacij, ki delujejo na področju zdravja in športa, je danes predstavilo svoje programe in dejavnosti. Pri športnih aktivnostih se jim je pridružilo tudi okoli 500 velenjskih osnovnošolcev.
 
Ponosni smo, da so naša prizadevanja pri promociji zdravega načina življenja prepoznali tudi drugi. V okviru konference Zlati kamen, na kateri se vsako leto srečajo predstavniki lokalnih skupnosti, gospodarstva in vlade, so konec februarja podelili tudi nagrado občina zdravja. Mestna občina Velenje je bila na predlog Nacionalnega inštituta za javno zdravje med finalisti in na koncu tudi izbrana za občino zdravja.
 
Izpostavili so, da se naša skrb za zdravje občanov kaže v vključenosti zdravja v krovno občinsko strategijo ter številnih akcijskih načrtih, vezanih na njo. Občani so aktivno vključeni v pripravo strateških in razvojnih dokumentov, skozi vse leto pa lahko sooblikujejo življenje v občini tudi preko interaktivnega portala Sooblikujmo Velenje. Sodimo med tiste občine, ki širšim vsebinam zdravja namenjamo enega večjih proračunskih deležev. Vrednosti ključnih kazalnikov zdravja so se v zadnjih letih nenehno izboljševale. Posebej so izpostavili zmanjšanje prekomerne prehranjenosti otrok in odraslih, nižji delež kadilcev, manj tveganega pitja alkohola in izrazito rast odzivnosti v presejalnih programih SVIT in DORA.
 
Skrb za zdravje občanov bo tudi v prihodnje ostala ena izmed naših prioritet.
 
VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje