Podjetje Xiaomi je v predsedniškem apartmaju hotela Sheraton v Zagrebu predstavilo svoj širok portfelj pametnih naprav za dom in življenjsko stilnih naprav s tehnologijo interneta stvari (IoT) ter koncept "Smart Living".

Podjetje Xiaomi je v predsedniškem apartmaju hotela Sheraton v Zagrebu predstavilo svoj širok portfelj pametnih naprav za dom in življenjsko stilnih naprav s tehnologijo interneta stvari (IoT) ter koncept "Smart Living". Ta koncept se osredotoča na povezovanje naprav, ki uporabnikom omogoča pameten način življenja v sodobnem vsakdanu.

Obiskovalci so imeli priložnost videti in preizkusiti naprave iz šestih kategorij pametnih domačih naprav, vključno s televizorji in medijskimi napravami, sesalniki, ambientalnimi napravami, kuhinjskimi pripomočki, svetilnimi napravami ter pametnimi napravami. Poleg tega so si lahko ogledali in preizkusili naprave za življenjski slog v šestih kategorijah.

Naprave za pametni dom in življenjski slog IoT so zdaj na voljo v trgovinah Xiaomi na Hrvaškem in v Sloveniji.

Strategija "Smartphone x AioT"

Goran Mudrovčić, direktor Xiaomi za Hrvaško in Slovenijo, je povedal: "To je prva predstavitev Xiaomijevega koncepta 'Smart Living', s katerim želimo pokazati širok portfelj Xiaomijevih IoT izdelkov in omogočiti udeležencem, da iz prve roke izkusijo pametni življenjski slog, ki ga Xiaomi dosega zahvaljujoč svoji strategiji 'Smartphone x AIoT'."


Priljubljenost IoT

Podatki iz drugega četrtletja 2023 kažejo na izjemno priljubljenost Xiaomijevih izdelkov IoT med uporabniki po vsem svetu. Število povezanih IoT naprav na Xiaomijevi platformi AIoT se je letos povečalo na 654,5 milijona, kar predstavlja 24,2-odstotno rast v primerjavi z lanskim letom. Poleg tega je število uporabnikov, ki imajo pet ali več povezanih naprav na platformi AIoT, naraslo na 13 milijonov.

Xiaomi se posveča izdelavi kakovostnih vrhunskih izdelkov s poštenimi cenami, ki so dostopni prav vsem. Globalno svetovalno podjetje Boston Consulting Group (BCG) je Xiaomi uvrstilo na 29. mesto lestvice "50 najbolj inovativnih podjetij 2023".

Uredništvo portala si24.news