Verjetno je že marsikomu znano, da se relativno poceni izdelki podjetja Xiaomi na področju pametnih mobilnih telefonov Android lahko brez težav kosajo z izdelki vodilnih podjetij. To povsem drži tudi za njihovo družino pametno televizorjev TV F2.

Verjetno je že marsikomu znano, da se relativno poceni izdelki podjetja Xiaomi na področju pametnih mobilnih telefonov Android lahko brez težav kosajo z izdelki vodilnih podjetij. To povsem drži tudi za njihovo družino pametno televizorjev TV F2. Ti so namenjeni tudi nekoliko zahtevnejšim uporabnikom, kljub odličnim strojnim specifikacijam pa so ti cenovno relativno dostopni.

Podjetje Xiaomi je pametnim televizorjem družine TV F2 nedavno dodal še en model. Tu gre za različico, ki je opremljena z 32-palčno oziroma 81,3-centimetrsko diagonalo. Novi televizor slike izrisuje z ločljivostjo 1.366 x 768 slikovnih točk, frekvenca osveževanja znaša 60 hercev. Vidni kot znaša 178 stopinj, zato bo prikazana slika vedno ostra in polna živih barv.

Novi pametni mobilni televizor Xiaomi TV F2 poganja operacijski sistem Fire OS 7. Zato ne preseneča, da ta podpira vse večje storitve za prenos videoposnetkov, kot so Disney+, YouTube in Netflix. Poleg tega podpira digitalno asistentko Amazon Alexa ter tehnologije Dolby Audio, DTS Virtual:X in DTS-HD za kakovostnejše predvajanje zvoka. Piko na i pa daje še vgrajeni računalnik s štirijedrnim procesorjem,1,5 gigabajtov sistemskega pomnilnika in osmimi gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Trenutno žal še ni znano, koliko bo treba za novost odšteti v prosti prodaji.

VIR: Xiaomi