Vpis v 19. generacijo šole Svet umetnosti

Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti, ki jo SCCA-Ljubljana organizira v partnerstvu s Cukrarno/MGML, vpisuje že 19. generacijo.

K prijavi vabimo vse, ki vas zanima delo na področju sodobne vizualne umetnosti in bi želele_i skozi teoretske in praktične module pobliže spoznati delo kuratork_jev, ne glede na izkušnje, starost ali izobrazbo.

Rok za prijavo: 15. 9. 2022
____________

Šola Svet umetnosti je bila ustanovljena leta 1996 ter je najstarejši in edini izobraževalni program na področju kuratorskih praks v Sloveniji. Dvoletni program vključuje predavanja, delavnice, praktično in terensko delo. Udeleženke_ci pridobijo raznolika znanja o umetnostnem sistemu, mehanizmih financiranja, dobijo osnovne informacije o spletnem komuniciranju, marketingu in menedžmentu, spoznajo umetnice_ke, področne strokovnjakinje_e, dobijo vpogled v kritiški in teoretski aparat ter med snovanjem razstav nabirajo praktične izkušnje. V programu sodeluje več kot trideset sodelavk_cev, izobraževanje pa se bo sklenilo s pripravo razstave v Galeriji Škuc pod mentorskim vodstvom Alenke Gregorič in Vadima Fiškina.
____________

Prvi letnik šole bo potekal od oktobra 2022 do septembra 2023. Drugi letnik šole, v katerega napreduje manjša skupina udeleženk_cev, je načrtovan od oktobra 2023 do junija 2024. Več o programu.Redna srečanja bodo potekala predvidoma ob četrtkih v poznopopoldanskih/večernih urah v Projektni sobi SCCA (Metelkova 6) in v Cukrarni (Poljanski nasip 40) v Ljubljani.
____________

ŠOLNINA
Kotizacija za prvi letnik 2022/23 znaša 400,00 EUR za zaposlene oz. 350,00 EUR za brezposelne, študentke_e in samozaposlene. Kotizacija za drugi letnik 2023/24 znaša 500,00 EUR in je namenjena realizaciji razstave ob koncu izobraževanja. Cene vključujejo DDV. Možno je plačevanje na obroke. Vpisane_i udeleženke_ci prejmejo celoletno vstopnico za obisk Cukrarne in izvod revije Cukr.
____________

VPIS
Prijavite se z izpolnjeno elektronsko prijavnico, ki ji priložite svoj življenjepis in kratko motivacijsko pismo. Prijavljene, ki se bodo uvrstile_i v ožji izbor, bomo povabile_i na razgovor.
VEČ

VideoDvorišče.10: Tresk
Projekcija in druženjePetek, 2. 9. 2022, 20.00
Notranje dvorišče Galerije Škuc, Stari trg 21, Ljubljana
____________

Letošnjo sezono VideoDvorišča končujemo v sodelovanju s festivalom Tresk, ki pod okriljem Radia Študent že trinajsto leto zapored predstavlja obračun glasbe in založništva. Festival Tresk vsako leto razpiše vizualni natečaj, ki obsega štiri kategorije, tako ali drugače povezane z glasbenim založništvom. Med njimi izpostavljamo kategorijo »najboljši videospot«, ki vsako leto zbere najbolj izjemne stvaritve tukajšnjih video ustvarjalk_cev znotraj glasbene scene.

Ekipa festivala Tresk #13 je za tokratno edicijo VideoDvorišča naredila širši izbor prejšnjih prijav v kategoriji »najboljši videospot«, s poudarkom na eksperimentalnih pristopih in idejah v kreativnem procesu. Na ogled bodo tako finalistke_i kot ostale_i prijavljene_i preteklih štirih let festivala.

V primeru dežja bo projekcija v galeriji.

VEČ
____________
Kuratorki programa: Ružica Petrova in Marijana Kuljanac
Organizacija: SCCA-Ljubljana/Postaja DIVA, Galerija Škuc
Partner: Radio Študent
Program VideoDvorišče podpira Ministrstvo za kulturo RS.
Program SCCA-Ljubljana podpira Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo.

PR: SCCA-Ljubljana