Družba Volvo Cars je pripravila nabor posodobitev za vsa svoja vozila, med katerimi je najbolj opazna prenovljena zunanjost povsem električnega modela XC40.

/


Prav tako na trg pošilja izvedbo povesem električnega C40 Recharge z enimi elektromotorjem. 

Skupaj z drugimi novimi modeli družbe Volvo Cars bosta novi izvedbi C40 in XC40 na voljo prek posodobljenega koncepta ponudbe, s katerim je postopek spletnega naročanja vozil Volvo enostavnejši in priročnejši. Kupci vozil Volvo bodo zdaj lahko izbirali med različnimi paketi opreme in se tako odločili za izvedbo, ki najbolj ustreza njihovim osebnim potrebam. Nova struktura ponudbe odraža širši cilj družbe Volvo Cars, da izboljša preglednost cen, obenem pa zmanjša zapletenost ponudbe modelov s poudarkom na privlačnih, predhodno pripravljenih različicah. 

Ko je leta 2017 Volvo Cars prvič predstavil model XC40, je bil to svež, ustvarjalo naravnan in poseben nov član zasedbe Volvo. Pet let pozneje je XC40 osrednji, nagrajeni model v portfelju družbe in stalno eno od najbolj prodajanih vozil znamke Volvo.

Da bi poudarili vrhunski dizajn in sodobni oblikovni jezik vozila, so oblikovalci družbe Volvo Cars zdaj osvežili serijo XC40. Novi sprednji odbijač in rešetka brez okvira ohranjata vizualno pvoezanost povsem električnega modela XC40 Recharge z modelom Volvo C40 Recharge, pri tem pa obe vozili simbolizirata elektrifikacijo družbe Volvo Cars.

Značilni žarometi »Thorovo kladivo« so poudarjeni z najsodobnejšo tehnologijo svetlobnih pik LED, ki omogoča samodejno prilagajanje svetlobe spredaj vozečim vozilom, in učinkovito osvetlijo cestišče, ne da bi pri tem zaslepili druge udeležence v prometu.

Poleg tega so strankam v povsem električnem modelu XC40 Recharge na voljo premium izvedbe oblazinjenja brez usnja ter novi barvni zaključki zunanjosti in platišč in s tem dodatne možnosti za individualizacijo vozila.

»Na naši poti v smeri popolne elektrifikacije se ustrezno spreminja tudi naš oblikovni jezik,« je dejal Robin Page, vodja oblikovanja pri družbi Volvo Cars. »S prenovljenim povsem električnim modelom XC40 nadaljujemo razvoj njegovega jasno prepoznavnega dizajna in ustvarjamo sodobnejši videz z bolj uglajenim sprednjim delom in še bolj integrirano rešetko.«

Poleg različice z dvema motorjema je družba Volvo Cars zdaj predstavila tudi izvedbo povsem električnega C40 Recharge z enim elektromotorjem in s tem razširila svojo povsem elektrificirano ponudbo in še bolj okrepila prehod na povsem električna vozila.

Novi C40 z enim motorjem s sprednjim pogonom je četrti povsem električni model Volvo in utira pot v smeri prodaje izključno povsem električnih vozil do leta 2030.

Vozilo C40 Recharge z enim motorjem ima baterijo z močjo 69 kWh in predviden doseg do 434 km z enim polnjenjem skladno s ciklom vožnje WLTP. Baterija se s sistemom hitrega polnjena napolni z 10 % na 80 % zmogljivosti v približno 32 minutah.

PR: Volvo