Analize, vklopi, odzivi in rezultati vzporednih volitev

V nedeljo, 24. 4. 2022, bo prvi program Televizije Slovenija v dobršni meri namenjen našim desetim večstrankarskim in svobodnim volitvam.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
21. april 2022 ob 15:43
Ljubljana - RTV SLO
Volilni dan na Televiziji Slovenija bomo začeli s posebnimi Poročili ob 11. uri. V Prvem dnevniku bomo že poročali, koliko volivcev je volilo do 11. ure; dogajanje na voliščih po Sloveniji bomo spremljali ves dan, tudi v Poročilih ob petih. Na volišča bomo pospremili predsednike in predsednice strank.

Ob 17.20 bo na TV SLO 1 na sporedu posebna popoldanska volilna oddaja, v kateri bomo spremljali dogajanje po voliščih v Sloveniji ter priprave štabov političnih strank na volilne izide. Oddajo z naslovom Slovenija zdaj: Volitve so praznik bo vodila Rosvita Pesek.
Uro in pol dolga oddaja bo skušala gledalcem ponuditi odgovore na številna vprašanja, povezana z dosedanjimi parlamentarnimi volitvami, med drugim tudi: Kaj vse je zaznamovalo bitko za glasove volivcev in volivk na desetih demokratičnih in svobodnih volitvah? V čem se te volitve razlikujejo od prvih parlamentarnih volitev leta 1990 in vseh drugih doslej? Kakšne so odlike poslanca in kdo so največji »zmagovalci volitev«? Kaj vse so povedali v kampanji in niso mislili čisto zares? Kakšno je bilo razpoloženje na voliščih? Kakšna je politična podoba Evrope?

Sledil bo TV-Dnevnik, ki se bo tokrat izjemoma začel ob 18.50. V njem bomo odštevali do 19. ure, ko bodo objavljeni rezultati vzporednih volitev.

Večerna volilna oddaja Televizije Slovenija, ki jo bodo vodili Katarina Veselič Golob, Igor E. Bergant in Jože Možina se bo začela ob 19:50. V oddaji bomo najprej komentirali izide vzporednih volitev, ki jih za Televizijo Slovenija pripravlja Inštitut Mediana, seveda pa bomo ves večer pozorno spremljali štetje glasov in iskali prve odzive. Naši novinarji bodo v volilnih štabih zmagovalcev in poražencev in v tiskovnem središču v Cankarjevem domu, zanimive sogovornike z različnih področjih pa bomo gostili tudi v studiu.

Le dan po volitvah, v ponedeljek, 25. 4. 2022, bomo prvo posebno oddajo z volilno analizo pripravili že ob 7.15. Ob rednih dnevnoinformativnih oddajah bomo volitve analizirali, komentirali in nakazali možne obrise nove koalicije tudi v oddaji Odmevi plus ob 21:00 uri.


V nedeljo, 24. 4. 2022, bo prvi program Televizije Slovenija v dobršni meri namenjen našim desetim večstrankarskim in svobodnim volitvam. Foto: SOJ RTV SLO