Pri postavljanju trajnostnih strategij, modelov, pri izbiri naložb se podjetja vse bolj ravnajo po okoljskih, družbenih in upravljavskih merilih - ESG.

Pri postavljanju trajnostnih strategij, modelov, pri izbiri naložb se podjetja vse bolj ravnajo po okoljskih, družbenih in upravljavskih merilih – ESG. ESG postaja tudi krovni koncept trajnostnega upravljanja, ocenjevanja in poročanja v gospodarstvu. Z novo zakonodajo v okviru EU se ESG strukturira in se uvaja generalni pristop k razumevanju ESG, ki vključuje strateški pristop, upravljavsko prakso in tudi metrike, merjenje in pojasnjevanje. Pridružite se nam na spletni konferenci Zelenega omrežja Slovenije, kjer bomo predstavili, kako vidike ESG vključevati v poslovanje in upravljanje podjetja, nekateri člani Zelenega omrežja Slovenije pa bodo predstavili svoje primere iz prakse.

Program:
Uvodni pozdrav
; Akademija Zelena Slovenija

Praktični pristopi in izzivi vključevanja ESG v poslovanje; mag. Vanesa Čanji, direktorica podjetja Fit media d.o.o. / Zelena Slovenija

Primeri iz prakse:Vključevanje ESG v strateške odločitve in načrte; Tina Cipot, vodja korporativnega komuniciranja, LIDL Slovenija d.o.o. k.d.Uresničevanje strateških ambicij Skupine Triglav na področju ESG; Nina Kelemen, manager – Nosilka trajnostnega poslovanja, Zavarovalnica Triglav, d.d.Mednarodna strategija okoljske trajnosti v praksi; Mojca Potočnik, pooblaščenka za varstvo okolje, Lek farmacevtska družba d.d.ESG v SKB banki; Nataša Mohorčič Zobec, svetovalka Vodstva, SKB banka d.d.Od ESG cilja do Guinnessove knjige rekordov; Blaž Ferenc, direktor korporativnih komunikacij in trajnosti, A1 Slovenija, d.d.
Do trajnostne preobrazbe podjetja v sodelovanju z mladimi; Petrisa Čanji, predsednica Zelenega omrežja študentov

Za člane Zelenega omrežja Slovenije in Zelenega omrežja študentov
je udeležba BREZPLAČNA.

PR - ekipa Akademije Zelena Slovenija