V karavani formule 1 se v sezoni 2024 obetajo novosti. Na podlagi večletnega dogovora med ekipama Red Bull F1 in Visa slednja postaja prvi globalni partner obeh ekip Red Bull F1. Za moštvo, ki se je doslej imenovalo Scuderia AlphaTauri, to med drugim prinaša novo podobo ter novo ime - Visa Cash App RB.

  • Visa je postala prvi globalni partner ekipe Red Bull F1. Partnerstvo prinaša novo ime in identiteto moštva, ki se bo odslej imenovalo Visa Cash App RB 
  • Visa in Cash App podpirata tudi F1 Academy, ki spodbuja enakost v športu
  • S svojim logotipom bo Visa prisotna na obeh dirkalnikih moštva Visa Cash App RB

San Francisco, Faenza in Milton Keynes, Velika Britanija - 25. januar 2024 - V karavani formule 1 se v sezoni 2024 obetajo novosti. Na podlagi večletnega dogovora med ekipama Red Bull F1 in Visa slednja postaja prvi globalni partner obeh ekip Red Bull F1. Za moštvo, ki se je doslej imenovalo Scuderia AlphaTauri, to med drugim prinaša novo podobo ter novo ime - Visa Cash App RB.

»Gre za edinstveno partnerstvo in odlično priložnost za blagovno znamko Visa, da sodeluje z eno najhitreje rastočih športnih skupnosti na svetu,« je povedal Frank Cooper III, direktor marketinga pri družbi Visa. In dodal: »To partnerstvo močno odraža vizijo družbe Visa, da navdihuje posameznike k uspehu ter prizadevanju h korakom napredka, med vsako dirko ali dogodkom.«

Visa Cash App RB dirka v prihodnost 
Z dirkalnikoma in opremo za voznike v novi podobi bosta voznika moštva Visa Cash App RB, Japonec Yuki Tsunoda in Avstralec Daniel Ricciardo premierno tekmovala 29. februarja v Bahrajnu na uvodni dirki dirkalne serije F1 2024. Še pred tem bodo celotno podobo moštva predstavili 8. februarja na posebnem dogodku v Las Vegasu.  

Poleg zelo opaznih priložnosti za pojavnost blagovne znamke Visa Cash App RB, sta podjetji zavezani k spodbujanju moštva k odličnosti na dirkah. Zavzemali se bosta tudi, da imetnikom plačilnih kartic ponudijo priložnost približati se akciji s skupinskimi dejavnostmi, vključno z dostopom v zakulisje, srečanji z vozniki, promocijskimi izdelki in večjo gostoljubnostjo na dirkah.

»Veselim se razkritja nove podobe  in pozdravljam nove partnerje, s katerimi se podajamo v naslednjo fazo zgodbe o uspehu v formuli 1,« je povedal Peter Bayer, glavni izvršni direktor moštva Visa Cash App RB. »Naše moštvo vstopa v novo obdobje dirkanja in kot center za razvoj talentov ostaja zvesto svojim koreninam. S tem partnerstvom se še bolj osredotočamo na tekmovanje za največje nagrade v F1. Za moštvo, ki ga vodim skupaj z vodjo ekipe Laurentom Mekiesom, imamo drzno vizijo in imeti na tej poti ob sebi partnerje, usmerjene v prihodnost, kot sta Visa in Cash App, je zelo vznemirljivo.«

Zavzemanje za enakost v avtomobilskih športih   
Visa je prek sponzorskih platform že dolgo zavezana krepitvi vloge žensk in njihovemu gospodarskemu napredku. V skladu s to zavezo se bosta Visa in Cash App pridružila Red Bullu v podpori moštva Visa Cash App RB v seriji F1 Academy. Serija tekem, kjer tekmujejo voznice, bo potekala na sedmih izbranih progah F1 v istem vikendu kot dirke F1. Tudi podoba te bo razkrita na februarskem dogodku v Las Vegasu.

»Kot dolgoletni partnerji obeh družb, Vise in Red Bulla, smo navdušeni, da smo se podali na to pot,« je povedala Catherine Ferdon, vodja blagovne znamke Cash App. »Moštvo Visa Cash App RB in ekipa Cash App sta predani povezovanju ljudi ter skupnosti in ni večjega povezovalca, kot je šport. Z nadaljnjo rastjo formule 1 v ZDA nam to sponzorstvo omogoča, da poglobimo naš odnos z oboževalci formule 1 in razvijamo zavezo aplikacije Cash App, da podpira ter širi kulturo navijačev F1 v ZDA in hkrati našim strankam ponuja večjo vrednost. Imamo zgodovino prepoznavanja vzhajajočih talentov in veselimo se podpore moštvu, ki je znano po razvoju neverjetnih mladih dirkačev.«

»Rojstvo Visa Cash App RB je izjemno pomemben trenutek,« je dejal Oliver Hughes, direktor marketinga pri Red Bull Technology. »Nova identiteta ni le sprememba imena, temveč začetek vznemirljivega novega potovanja, ki je zasnovano tako, da moštvo popelje na nov nivo konkurenčnosti. To se kaže v prisotnosti ene najbolj ikoničnih blagovnih znamk na svetu kot naslovnega partnerja moštva. Tako kot moštvo je tudi družba Visa trdno osredotočena na prihodnost in utrjuje svojo pozicijo globalnega pionirja v razvoju digitalnih finančnih storitev za vsakogar in povsod. V skladu s to zavezanostjo se Cash App, ponudnik ene najbolj prenesenih finančnih aplikacij, pridružuje ekipi kot ključni partner.«

---

Visa Cash App RB 
S sodelovanjem v več kot 350 dirkah je italijansko moštvo formule 1 Red Bull od leta 2006 stalnica in eden najpomembnejših tekmovalcev v tem športu. Ekipa, ki je svojo pot v formuli 1 začela kot Scuderia Toro Rosso, je zadolžena za to, da na stezo privabi bodoče prvake. Pod njenim okriljem so svojo kariero začele generacije vrhunskih dirkačev, ki so nato osvojili dirke in svetovna prvenstva v formuli 1 in širše. Moštvo je tudi po preimenovanju v Scuderia AlphaTauri leta 2020 nizalo uspehe z zmago na Veliki nagradi Italije že v prvi sezoni. Ponovno rojeno moštvo Visa Cash App RB z razširjeno misijo, da se bori za največje nagrade v tem športu, vstopa v novo obdobje tekmovanj na vrhuncu motošporta.

Visa 
Visa (NYSE: V) je ena vodilnih svetovnih družb na področju digitalnih plačil, ki omogoča transakcije med potrošniki, trgovci, finančnimi institucijami in vladnimi ustanovami v več kot 200 državah in ozemljih. Naše poslanstvo je povezati svet z najbolj inovativnim, priročnim, zanesljivim in varnim plačilnim omrežjem ter tako omogočiti uspeh posameznikom, podjetjem in gospodarstvom. Verjamemo, da gospodarstva, ki vključujejo vse in povsod, povzdigujejo vse in povsod, in menimo, da je dostop temelj prihodnjega gibanja denarja. Več na Visa.com.

Cash App 
Cash App je denarna aplikacija. Ponuja preprost način za porabo, pošiljanje in shranjevanje denarja. Pošiljanje in prejemanje denarja je brezplačno in hitro, večino plačil pa lahko v samo nekaj sekundah položite neposredno na zunanji bančni račun. Uporabniki Cash App lahko neposredno kupujejo in prodajajo tudi Bitcoin, direktno v aplikacijo prejmejo plačo, ustvarijo edinstven $ gotovinski tag, ki ga lahko delijo s komerkoli in uredijo hitro plačilo, ter uporabljajo Cashp App Visa preplačniško debetno kartico, s katero lahko plačujejo povsod, kjer sprejemajo Visa debetno kartico. Predplačniške debetne kartice so izdane s strani banke Sutton v skladu z licenco Visa U.S.A. Inc. Visa je registrirana blagovna znamka družbe Visa International Service Association. Vse druge blagovne znamke in storitvene znamke so last njihovih ustvarjalcev. Prenesite aplikacijo Cash App brezplačno na cash.app/download.

Oracle Red Bull Racing 
Oracle Red Bull Racing je že od svoje ustanovitve pomembna sila na Svetovnem prvenstvu FIA formule 1, najprestižnejši kategoriji motošporta na svetu. Ekipa Oracle Red Bull Racing, ki je bila ustanovljena leta 2005, da bi razširila prisotnost matične družbe Red Bull v F1 in z drzno mešanico strasti, igrivosti, ambicij in dosežkov prekinila status quo v športu, je zrasla v eno najuspešnejših ekip F1. S številnimi naslovi svetovnega prvaka med konstruktorji in vozniki ter več kot 100 zmagami na dirkah Oracle Red Bull Racing še naprej zasleduje svoj cilj doseganja vrhunske uspešnosti – kot dirkaška ekipa, dom prvakov in kot inovator, ki deluje v najsodobnejši tehnologiji.

VIR: Grayling