Vabimo vas na Demo dan, ki bo kot zaključni dogodek tretje edicije programa Kreativni inkubator potekal 3. oktobra 2024.

PREDSTAVITVE Kreativni inkubator #3: Demo dan3. okt 2024 | MAO, Ljubljana


Vabimo vas na Demo dan, ki bo kot zaključni dogodek tretje edicije programa Kreativni inkubator potekal 3. oktobra 2024.

Z raznolikimi programi Centra za kreativnost si prizadevamo za podporo ustvarjalcem v različnih fazah razvoja njihovih idej, podjetij, blagovnih znamk ali pri povezovanju z drugimi sektorji. Program Kreativni inkubator smo razvili leta 2021 s specifičnim ciljem pomagati ustvarjalcem pri razvoju podjetniških kompetenc za njihov uspešnejši nastop na trgu.

Pridružite se nam na kratkih predstavitvah izbranih kreativnih znamk, sprehodite se po prodajnem pop-up kotičku ter spoznajte ustvarjalce in njihove poslovne potenciale! Sodelujoči ustvarjalci: FOLDS | Jona Bednjanec | Tri gore | Lou and Co. | Vuvu | Brinas Studio | Lufta | Yugošik interier | Pecūliar | Kaaita | Stitchuation | Little Otja | Marko Bertoncelj | Aljaž Škarabot
Prijava na dogodek >>
Več >>
/

OKROGLA MIZA IN RAZSTAVA Katalizatorji sprememb: inovacije na presečišču oblikovanja, dediščine in tehnologije21. sep 2024 | 16:00–18:00 | Landstrasser Gürtel 51, Dunaj, Avstrija
V sklopu otvoritvenih dogodkov Vienna Design Week in odprtja razstave Crafting Futures I Izdelovanje prihodnosti vas vabimo, da se nam pridružite na razpravi Katalizatorji sprememb: inovacije na presečišču oblikovanja, dediščine in tehnologije, na kateri bomo razpravljali, kako lahko institucije, producenti, oblikovalci in drugi kreativci – skupaj s podjetji in drugimi partnerji – igrajo aktivno vlogo pri spodbujanju tehnoloških in netehnoloških inovacij v regiji. Okroglo mizo bosta povezovali Kristina Dešman in Aline Lara Rezende.

Razstava Crafting Futures bo na dunajskem tednu oblikovanja na ogled od petka, 20. septembra do nedelje, 29. septembra. Sedež festivala bo letos v razvijajoči se soseski Village im Dritten, v osrčju četrti Landstraße. Projekt se je razvijal pod okriljem evropske platforme Distributed Design, v sklopu katere se predstavlja dvanajst slovenskih ustvarjalcev.

Program:
16:00–18:00 Okrogla miza Katalizatorji sprememb
18:30 Vodstvo po razstavi VODA in koktajli 
19:00 Vodstvo po razstavi Crafting Futures in koktajli

Partnerji: The Distributed Design Platform, Vienna Design Week, Skica in EIT Culture & Creativity.

Več o dogodku >>Več o razstavi Crafting Futures >>
/

SVETOVANJE Informacijska pisarna CzKPrvo srečanje: 10. okt 2024 | 12:00–16:00Rok za prijave z vprašanji: 23. sep 2024 Oktobra odpiramo vrata Informacijske pisarne CzK, ki je namenjena ustvarjalcem z različnih področij kulturnega in kreativnega sektorja iz celotne Slovenije ter podjetjem in organizacijam iz drugih sektorjev, ki bi želeli vzpostaviti sodelovanja z ustvarjalci. Omogočamo podporo pri razvoju kreativnih podjetij, blagovnih znamk in projektov, svetovanje pri ustanovitvi podjetja, iskanju razpisov in finančnih spodbud, zaščiti intelektualne lastnine, internacionalizaciji, prodoru na tuje trge, sodelovanju z ustvarjalci in drugo podporo pri razvoju.

Prvo svetovanje bo v četrtek, 10. oktobra, med 12.00 in 16.00, v prostorih CzK, Rusjanov trg 7, ali v spletni aplikaciji ZOOM. Obvezna je predhodna spletna prijava z vprašanji do 23. septembra.
Več >>
/

BIO28 Save the Date! Otvoritev 28. bienala oblikovanja!21. nov 2024 | MAO, Ljubljana Vabimo vas, da se nam pridružite na 28. ediciji Slovenskega bienala oblikovanja (BIO 28), ki letos praznuje 60 let svojega obstoja! Otvoritveni dogodek bo potekal 21. novembra, 2024. Dogodek organizirata Muzej za arhitekturo in oblikovanje in Center za kreativnost. Kuratorski koncept je razvila Alexandra Midal ob pomoči asistentke Emme Pflieger.
Politična, drzna, dinamična in provokativna - Dvojna agentka: Govoriš jezik rož? raziskuje podobe floriografije, v rožah skrite kode, ki nam predajajo tajne informacije. Razstava izhaja iz kritične teorije, s katero opredeljuje samoidentifikacijo kot estetsko in politično dejanje, in želi izpostaviti zavrnjene, marginalizirane, pozabljene in nevidne manjšine. Več >>
/

ZAPOSLUJEMO  Postanite del naše ekipe!21. sep 2024 | MAO, Ljubljana Če vas zanima raznovrstno, dinamično, timsko okolje, v katerem boste lahko prispevali k razvoju programov in projektov ter nadgrajevali lastne kompetence s pomembnimi projekti s področij kreativnega sektorja – vabljeni, da se pridružite ekipi MAO! Iščemo motivirane, samoiniciativne sodelavce za zasedbo delovnih mest za določen čas, za delo pri različnih evropskih projektih, kot so Center za kreativnost, Capacity2Transform in drugi.

Prednost bodo imeli kandidati, ki imajo izkušnje s področij kreativnega sektorja, arhitekture, oblikovanja, finančnega ter administrativnega menedžmenta, vodenja in poročanja za evropske projekte, trženja in odnosov z javnostmi ali vodenja drugih projektov s področij podjetništva, inovacij ali medsektorskega sodelovanja. Več >>
/

EIT CULTURE & CREATIVITY Prijavite se na program pospeševalnika EIT Culture & Creativity!Rok za prijave: 6. okt 2024, do 17. ure
Center za kreativnost kot eden glavnih partnerjev EIT Culture & Creativity vabi k prijavi za sodelovanje v njihovem prvem brezplačnem programu pospeševalnika za obdobje 2024-2025. Ta edinstveni spletni/hibridni program usposabljanja bo podjetjem omogočil orodja, strokovno znanje, storitve in povezave, ki so potrebne za širitev na mednarodnih in svetovnih trgih.

Program v vrednosti 20.000 evrov se izvaja v sodelovanju z regionalnimi centri EIT in strokovnjaki iz industrije. Zasnovan je posebej za evropska podjetja iz kulturnih in ustvarjalnih sektorjev ter industrij. Namenjen je predvsem malim in srednje velikim podjetjem v panogah, kot so moda, arhitektura, kulturna dediščina, avdiovizualni mediji in igralništvo, ter inovativnim podjetjem, ki združujejo elemente iz teh sektorjev ali izkoriščajo najnovejše digitalne in krožne tehnologije.   Več >>
/

POROČILO Kreativni inkubator #3: predstavitev ustvarjalcev 6/7
Ustvarjalci, ki so bili izbrani v program Kreativni inkubator, bodo svoje projekte predstavili v četrtek, 3. oktobra 2024, ob 14. uri v MAO. Tokrat predstavljamo FOLDS in Little Otja! FOLDS je oblikovalska blagovna znamka, ki sta jo ustanovila Anja Mencinger in Nikolaj Salaj v času svojega študija. Znamka se osredotoča na ustvarjanje kovinskih objektov večjih in manjših dimenzij. Kreacije odlikuje ideja igrive preprostosti in funkcionalnosti, mnoge temeljijo na interakciji z uporabnikom. FOLDS trenutno sodeluje že z dvanajstimi majhnimi proizvajalci na področju Slovenije in Italije. Znamka združuje kreativnost in podjetništvo ter povezuje mlade slovenske ustvarjalce z lokalnimi proizvajalci. Majhne pozornosti, ki ustvarjajo velike spomine. Little Otja je blagovna znamka izdelkov za dom, ki nastaja v podjetju Pikto, studiu za vizualne komunikacije iz Ljubljane. Njihovi izdelki so namenjeni sodobnim družinam in vsem tistim, ki bi v svoj dom radi vnesli igrivost in živahnost. Delo znamke Little Otja temelji na kakovostnem oblikovanju, s poudarkom na razvijanju brezmejne domišljije. Verjamejo, da se veselje, toplina in čarobnost skrivajo v vsakdanjih stvareh, doživetjih in majhnih pozornostih. Več >>DOGODKI
/
RAZSTAVA VODA: Od osnovnega elementa do navdihujočega oblikovanja20.–29. sep 2024 | Dunaj, Avstrija

Design Corner Ljubljana na dunajskem tednu oblikovanja predstavlja navdihujoči pregled del slovenskih oblikovalcev z lastnimi blagovnimi znamkami in/ali proizvodnimi linijami.

Več >>
/
FESTIVAL OHS minifest 202427.–29. sep 2024 | Ljubljana OHS minifest je jesenska različica festivala Odprte hiše Slovenije, ki omogoča zanimiv vpogled v sodobno arhitekturo in prenovljeno arhitekturno dediščino. Pridružujejo se tudi praznovanju 140-letnice rojstva  arhitekta Ivana Vurnika. Več >> PRILOŽNOSTI
/
ODPRTI POZIV GoStartup akademijaRok za prijave: 23. sep 2024
Program temelji na preizkušenih metodologijah in poteka v obliki praktičnih delavnic, katerih namen je, da podjetniki čim hitreje in s čim manj napakami dosežete preskok v razvoju. Program je idealen za podjetnike v začetnih fazah razvoja.
Več >>

PR - MAO