Viasat Nature ponosno predstavlja Tematski blok: Divja Evropa, izjemen programski podvig, ki vas bo popeljal globoko v osrčje neukročenih lepot Evrope.

Ljubljana, 26. 9. 2023 - Viasat Nature ponosno predstavlja Tematski blok: Divja Evropa, izjemen programski podvig, ki vas bo popeljal globoko v osrčje neukročenih lepot Evrope. Čakajo vas izjemni dokumentarni filmi, ki vas bodo navdušili nad bogato biotsko raznovrstnostjo celine. S programom Viasat Nature se lahko ves oktober od ponedeljka do petka ob 20.00 uri podate na legendarno pustolovščino po različnih pokrajinah Britanskega otočja, Skandinavije, Nemčije, Švice in Nizozemske. V premiernem delu dokumentarne serije Anglija: leto v divjini, se podajte v Severno Anglijo, izvedite več o vrnitvi volka na celinsko Evropo v novem dvodelnem dokumentarnem filmu Volk – potepuh brez meja; novost na kanalu pa je tudi dokumentarec Divjina v deželi mlinov na veter, ki predstavlja zgodovino nizozemskih mlinov na veter in kako ti še vedno vplivajo na divje živali.

Anglija: leto v divjini - premiera 2. oktobra ob 20.00 uri

Naše potovanje se začne v neukročeni pokrajini severne Anglije, kamor nas vabita narodna parka The Dales in North York Moors. Ti dve osupljivi regiji, ki pokrivata neverjetnih 3626 kvadratnih kilometrov razgibanega terena, loči pa ju le 32 kilometrov, tvorita obsežno območje divjega Yorkshira, ki se razteza od vzhodne do zahodne obale Anglije. V tej dramatični pokrajini živijo nekatere najbolj spektakularne divje živali v Združenem kraljestvu. Pridružite se nam v štirih enournih epizodah, ki razkrivajo skrivnosti te osupljive regije in odkrijte izjemna bitja, ki živijo v tej divjini.



Volk – potepuh brez meja - premiera 4. oktobra ob 20.00 uri

Spoznajte vznemirljivo zgodbo o volku v Evropi, zgodbo o skorajšnjem izumrtju in čudežnem ponovnem vzponu. Nekoč so bile te živali na celini na robu izumrtja, ohranile so se le majhne populacije v obsežnih gozdovih vzhodne Evrope. V zadnjih desetletjih pa sta pravna zaščita in izjemen povratek tej čudoviti vrsti vdihnila novo življenje. Volk potepuh brez meja vas v dveh epizodah popelje na neverjetno potovanje, na katerem se volk zmagoslavno vrne s Poljske prek Nemčije na Nizozemsko in v Belgijo. Spoznajte mešane občutke ob vrnitvi te vrste, ko spremljamo mladega osamljenega volka, ki išče ozemlje in partnerico.

Divjina v deželi mlinov na veter - premiera 5. oktobra ob 20.00 uri



Zadnja serija vas popelje v osrčje Nizozemske, kjer Alblasserwaard razkriva svojo edinstveno pokrajino, ki so jo nekoč oblikovali priljubljeni mlini na veter. Čeprav je njihova zlata doba že zdavnaj minila, zapuščina mlinov na veter ostaja. Če pogledate od blizu, boste odkrili cvetočo skupnost živali, ki imajo koristi od teh znamenitih struktur. Divjina v deželi mlinov na veter je očarljiva enkratna posebna oddaja, ki razkriva svet črnoglavk, vijoličastih čapelj, zajcev, srnjadi, močvirskih žab in zidnih rjavčkov. Spremljajte ta izjemna bitja v spreminjajočih se letnih časih, ko se soočajo z odločilnimi trenutki in ključnimi izzivi.

Tematski sklop programa Viasat Nature Divja Evropa vas popelje na poglobljeno potovanje v osrčje naravnih čudes celine. V letošnjem oktobru se seznanite z bogato biotsko raznovrstnostjo Evrope ter neverjetnimi zgodbami njenih divjih živali.

VIR: Grayling