Najave za TV program Viasat Nature v prvi polovici marca 2024.

Čudesa Mehike
Premierno od ponedeljka, 4. marca, ob 20.00
Tridelna dokumentarna serija razkriva osupljive divje živali ter dih jemajočo pokrajino in kulturo Mehike. Popeljemo vas na obisk starodavnih templjev Majev, Sierra Madre ter puščav Sonora in Chihuahuan. Tu odkrivamo jaguarje, opice in živahne tropske ptice; izvemo, kako živijo črni medvedi in čebele orhideje oz. čebele euglossine ter opazujemo tehnike preživetja prerijskih psov, pritlikavih oz. pigmejskih sov in redkih sokolov aplomado. V tej deželi, kjer brbotajo velikanski vulkani, se še naprej srečujejo starodavne in sodobne kulture ter tako slavijo življenje.
 
Divji koridor Skalnega gorovja: od Yellowstona do Jukona
Premierno od nedelje, 10. marca, ob 20.00
Narodni park Yellowstone je bil ustanovljen leta 1872 kot prvi naravni park na svetu. V pričujoči seriji opazujemo uvedbo revolucionarne pobude v obliki novega koncepta ohranjanja narave po imenu 'koridor Yellowstone - Jukon' - ideje, ki ohranja dediščino parka Yellowstone. Skozi uspešne zgodbe štirih živali (bizona, grizlija, gozdnega karibuja in volka) spremljamo prostran, več kot 3200 kilometrov dolg koridor življenja in odkrivamo, kako pomemben je za ohranitev ekosistema Skalnega gorovja v tesnem sodelovanju s kanadskimi Indijanci in staroselci.

Tematski blok: Četrtki v družbi prazgodovinskih velikanov
Vsak četrtek v marcu ob 20.00
Pridružite se nam na razburljivem popotovanju skozi čas v oddajah 'Attenborough in pokopališče mamutov', 'Izgubljene zveri: Odkritja', 'Živalska odisejada' in mnogih drugih ter se v naši družbi podajte v svet, v katerem še vedno živijo smrtonosni dinozavri, hodeči kiti in ogromni kosmati mamuti. Predstavljajte si, da se sprehajate med temi velikani in si pobliže oglejte njihovo vsakdanje življenje ... toda nikar se jim preveč ne približajte!

Tematski blok: Četrtki v družbi prazgodovinskih velikanov


PR - Grayling