napovednik

Ultimativno preživetje v naravi 
Premierno od sobote, 4. novembra, ob 14.45 
Ne glede na to, ali gre za močan udarec, strupen dotik, izjemno vzdržljivost ali hitrost, so živali ustvarjene, da preživijo. Evolucijsko so se njihova telesa in vedenje prilagodili tako, da so postale bitja z ultimativnimi sposobnostmi preživetja. Odlikuje jih cela kopica genialnih skrivnih prilagoditev, ki čakajo, da jih razkrijemo. V oddaji med drugimi spoznamo geparda, raka bogomolčarja, žabo in pajka. Vsaka epizoda se osredotoča na eno kategorijo prilagoditev in pokriva raznoliko paleto tem, od merljivih značilnosti do najbolj nenavadnih in neverjetnih veščin. A ne spoznavamo le najhitrejših in najmočnejših - poglobimo se tudi v najbolj dodelane odnose in nenavadna vedenja, ki jih najdemo v naravi ter v vsaki od teh kategorij predstavljamo izbor 20 najboljših živalskih vrst.  
 
V lovu na dež 
Premierno od nedelje, 5. novembra, ob 19.00 
V dramatični oddaji spremljamo tri živalske matriarhinje, ki ščitijo svoje družine v obdobju ene najhujših suš v zadnjih 20 letih. Samburu je dom slonje družine Royals, ki se za preživetje bori v pokrajini, spreminjajoči se v prah. Medtem v Laikipii matriarhinja afriškega hijenskega psa Phoenix tropu predstavi pet mladičev, vendar se mora soočiti z roparskimi hijenami. Gepardinja Kuleta, ki je prvič postala mati, pa skuša pri življenju ohraniti svoje štiri mladiče v Naiboshu, deželi, polni nevarnih plenilcev. Tukaj je še dodatna epizoda, ki razkriva, kako je nastajala oddaja v sodelovanju z navdihujočimi naravovarstveniki.  
 
Tematski blok: Divja Amerika 
Vsak delavnik od ponedeljka, 6. novembra, ob 20.00 
Odpravite se na divje popotovanje po ZDA in Kanadi ter izkusite neukročeno lepoto in ogrožena čudesa celine s pomočjo celega niza premier, ki vključujejo oddaje, kot so 'Korenine življenja', 'Divji zahod', 'Divji Teksas' in številne druge! Raziskujemo prostrane, veličastne pokrajine, čudovite divje živali in nekatere nevarnosti, ki prežijo pod površjem, kot so vulkani, podnebne spremembe in smrtonosni nasprotniki. Naše oddaje in dokumentarni filmi vas bodo popeljali v samo osrčje naravnih zakladov Severne Amerike. 
 
Korenine življenja 
Premierno od ponedeljka, 6. novembra, ob 20.00 
Sledite nam v svet treh legendarnih dreves Amerike. Odpravljamo se na popotovanje po tej veličastni celini, da bi spoznali skupino karizmatičnih likov, ki obiščejo vsako drevo. Ta tridelna oddaja spremlja njihov boj za preživetje v teh neukročenih deželah in raziskuje njihovo povezavo z nekaterimi najstarejšimi živimi bitji na svetu ... drevesi! Gre za vrsto neverjetnih, medsebojno povezanih odnosov, kjer eden preprosto ne more preživeti brez drugega. 
 
Divji zahod 
Premierno od torka, 7. novembra, ob 20.00 
Nič ni bolj spektakularnega ali raznolikega v Ameriki kot je veličastni Divji zahod, dom izjemnih puščavskih pokrajin, kot so Veliki kanjon, Dolina smrti, Dolina spomenikov, velikanski gozdovi sekvoj in ekstremne obale, oblikovane skozi tisočletja. Razkrivamo, kako so nastali ti veličastni svetovi, kaj jih dela tako edinstvene in katere elementarne sile vladajo nad življenjem tamkajšnjih bitij ter ljudi. Serija, ki so jo snemali dve leti v osmih različnih ameriških državah in na mehiškem polotoku Baja, si pomaga z najnovejšo tehnologijo in s kopnega, morja ter zraka oživlja ta dih jemajoči del sveta.
 
Divji Teksas 
V sredo, 8. novembra, ob 20.00 
Spremljamo osupljivo praznovanje divjih živali v Teksasu, ki ga vidimo skozi oči živali - od skrivnostnega mehiškega slepega mačka (vrste soma) do izmuzljivega ozelota - in si tako ogledamo najbolj spektakularne teksaške pokrajine ter naravne dogodke. Z visokih vrhov zahodnega Teksasa se spustimo skozi vodonosnike, reke in zalive globoko v Mehiški zaliv, kjer nas čakajo naravne lepote dežele in njena ekološka pomembnost.


Mesta: nova divjina narave 
Premierno od sobote, 11. novembra, ob 13.50 
Mesta po svetu rastejo hitreje kot kateri koli drug habitat in čeprav jih večina od nas smatra za betonsko džunglo brez prisotnosti resnične narave, gre le za novo vrsto habitata, polnega novih in presenetljivih priložnosti za živali vseh oblik in velikosti. Te divje živali se soočajo s podobnimi izzivi kot ljudje. Če se znajo prav obrniti, lahko v mestu najdejo vse, kar potrebujejo, prav kakor mi. Ker se naravni svet krči in se naša urbana središča še naprej širijo, prilagajanje življenju v mestu še nikoli ni bilo tako pomembno. 
 
Skrivno življenje kmečkih živali 
Premierno od nedelje, 12. novembra, ob 10.40 
Mislimo si, da vemo, kako so ovce neumne in prašiči pametni ter da se krave pred dežjem uležejo - a kmečke živali so veliko več kot to. V tej oddaji s pomočjo nekaj najboljših kmetij v državi ustvarjamo s soncem obsijano idealno mesto, kjer bomo testirali živalsko inteligenco, odkrivali malo verjetne odnose in opažali neverjetno plat kmečkih živali, ki je še niste videli.

VIR: Grayling