najave za TV program Viasat History v prvi polovici februarja 2024

Prekletstvo pokojnika in izgubljeno špansko zlato
Nadaljevanje od četrtka, 1. februarja, ob 21.00
Kru Williams Pitt, Adam Palmer, Taylor Starr in njen oče raziskujejo zahrbtni pacifiški severozahod. Na poti se spopadajo z divjim vremenom, strmim terenom in smrtonosnim prekletstvom, medtem ko skušajo najti legendarni izgubljeni rudnik zlata. Časa imajo malo, saj je zima pred vrati. Od skritih jam do španskih rudarskih artefaktov; od starodavnih zemljevidov do skrivnostnih napisov in od ledeniških grobišč do starih zapuščenih rudnikov skozi epizode sledimo ekipi med odkrivanjem in preučevanjem novih sledi, zaradi katerih hodijo po neverjetnih, nepredvidljivih poteh. Ekipa mora uporabiti vse svoje edinstvene sposobnosti in jih povezati z neverjetno novo tehnologijo, da bi lahko raziskovala na nekaterih najbolj divjih in razgibanih terenih Severne Amerike ter razkrila skrivnosti pod površjem.
 
Tematski blok: Skrivnostne nedelje
Vsako nedeljo ob 21.00
Rezervirajte si nedeljski večer za izjemno raziskovanje v družbi kanala Viasat History ter z nami potujte po svetu in odkrivajte nova dejstva o najrazličnejših zanimivih dogodkih človeške zgodovine. Odkrivamo novo območje Pompejev v Italiji in izvemo, kako so živeli nekateri naši najbogatejši in najrevnejši rimski predniki; raziskujemo redke arhivske posnetke, ki sestavljajo časovnico atentata na Johna F. Kennedyja v ZDA ter se seznanimo z najnovejšimi odkritji v ozadju inženirske moči starih Egipčanov.
 
Skrivno orožje: 2. svetovna vojna
Premierno od ponedeljka, 5. februarja, ob 21.00
2. svetovna vojna je bila obdobje nepričakovanih inovacij na področju orožja, saj so države kar tekmovale, da bi si zagotovile zmago. Serija razkriva fascinantno paleto izumov - od ogromnih tankov, po velikosti primerljivih z majhnimi stavbami, do prvih naprav za nočno opazovanje, skrivnostnih žarkov smrti, bomb, ki jih upravljajo golobi ter letalonosilk iz ledu. Osvetlimo tudi brezmejno iznajdljivost, ambicije in občasno norost, ki so poganjale skrivno ter eksperimentalno orožje tega časa.

VIR: Grayling