Glasba, koncert, festival

Kategorije dogodka:

Glasba, koncert, festival
Naslov:

VESELI DAN, DA NISI SAM - Velikodušnost in umetnost združena za pomoč družini v stiski

V osrčju slikovite občine Dobrepolje, pred prizoriščem Jakličevega doma, bo v soboto, 7. oktobra 2023, zaživel dogodek, ki poudarja skupnostno povezanost in solidarnost. "Veseli dan, da nisi sam" ni zgolj manifestacija človeške dobrote, ampak tudi priložnost, da se prebivalci občine zberejo in praznujejo skupaj, ko podarjajo upanje.

Dogodek se bo začel ob 12.30 z energičnim nastopom Trkaja in Repkov. Medtem ko bodo najmlajši uživali v poslikavah obraza, bo tudi priložnost, da se otroci in odrasli preizkusijo v slikarskih delavnicah, kjer bodo lahko izrazili svoje občutke in ustvarjalnost.

Vrhunec dogodka bo ob 14. uri, ko bo podjetje NNIKAS mobilne hiše v sodelovanju z ambasadorjema, priljubljenima glasbenikoma Marjetko Vovk in Raayem - duom Maraaya,  predalo mobilno hiško občini Dobrepolje. Župan občine Dobrepolje Janez Pavlin bo  mobilno hiško predal naprej županu občine Luče Klavdiju Strmčniku. V občini Dobrepolje še kako dobro pomnijo kakšno opustošenje za seboj pustijo poplave. Občina Luče je v zadnjih katastrofalnih poplavah utrpela ogromno, skoraj nepojmljivo škodo. Župan občine Luče Klavdij Strmčnik je že zagotovil  lokacijo za postavitev podarjene mobilne hiške, ki bo namenjena družini, ki je v poplavah izgubila vse. Njihova zgodba je ganila celotno skupnost, zdaj pa bo s pomočjo NNIKAS-a in Maraaye in občine Dobrepolje dočakala srečen preobrat. Da bi trenutek bil še bolj poseben, bosta Maraaya poskrbela za glasbeno popestritev in občinstvo popeljala skozi čustveno glasbeno potovanje. Za piko na i, bo prisoten tudi gost presenečenja, ki bo zagotovo dodal še večjo vrednost dogodku.

Popoldne bo zaključila izjemna Maja Založnik s koncertom ob 16. uri. Njena edinstvena energija in glasbeni talent bosta poskrbela, da bo dogodek odmeval še dolgo.

"Veseli dan, da nisi sam" ni zgolj dogodek, ampak je simbol tega, kako skupnost lahko združi moči, da pomaga tistim v stiski. To je dan, ko občina Dobrepolje pokaže svoje pravo srce in dušo. Vabljeni, da se nam pridružite in postanete del te izjemne zgodbe.

VIR: Občina Dobrepolje