Koncerti v spomin na Oliverja Dragojevića


­
V četrtek, 29. 9. se začenja prodaja vstopnic za veliko koncertno turnejo "Tragom Olivera" v Sloveniji,  v okviru katere se bodo novembra in decembra zvrstili štirje koncerti z uspešnicami Oliverja Dragojevića. 26. 11. v Kopru, 27. 11. v Mariboru, 2. 12. v Velenju in 3. 12. v Kranju.
­  ­
Oliverjeva skupina Dupini, Oliverjev nečak Petar Dragojević, glasbenik Tedi Spalato, Klapa Bonaca, Jasna Zlokić in ostali ... bodo na koncertih pričarali pravo dalmatinsko vzdušje z uspešnicami Oliverja Dragojevića. Bistvo projekta "Tragom Olivera" je negovati in za vedno ohraniti glasbeno dediščino in spomin na našega prijatelja, neponovljivega dalmatinskega glasbenika in pravega glasbenega ambasadorja Hrvaške, Oliverja Dragojevića. Zato ga bomo "peli" na enak način, kot je sam pel in nastopal na domačih in mednarodnih odrih. Njegovega glasu in njega ne more nadomestiti nihče ... kajti Oliver je s svojo glasbeno zapuščino in dediščino, verjamemo, neprecenljiva hrvaška "kulturna dediščina" in naš nekakšen, večni "spomenik kulture", pravijo nastopajoči glasbeniki, a so prepričani, da se bodo Oliverjevi oboževalci razveselili koncertov in skupnega prepevanja Oliverjevih uspešnic.
­
­

­Ob predstavitvi  turneje 'Tragom Olivera' so na zasidrani ladjici v pristanišču Ljubljana nastopili hrvaški glasbeniki: Goran Franić - Njoko ( Dupini), Tedi Spalato in Dino Petrić. | ­
­
Po uspešni hrvaški turneji "Tragom Olivera" se je del ekipe nastopajočih ustavil na pravi dalmatinski marendi na ladjici na Ljubljanici, ki so jo pripravili v Kaval groupu. Sproščeno druženje je povezovala Eva Cimbola, dobri prijatelji enega in edinega morskega volka, legendarnega Oliverja Dragojevića pa so predstavnikom sedme sile polepšali dan z nekaterimi Oliverjevimi uspešnicami. "Letošnje poletje smo veliko koncertno turnejo postregli na Hrvaškem, odziv je bil neverjeten, čustven in predvsem v znamenju Oliverjeve glasbe. "Tragom Olivera" sedaj prihaja tudi v Slovenijo. Na koncertni turneji se bomo s podporo in odobravanjem družine Dragojević spominjali enega in edinega Oliverja ter njegovih pesmi. Nastopajoči in ustvarjalci projekta smo vsi njegovi prijatelji in smo v to vložili srce in dušo. To ne bodo glasbeni spektakli, ker Oliver nikoli ni maral spektaklov, ampak bodo to skromni koncerti, kot je bil on vedno skromen, hkrati pa bodo do konca božanski, kot so jih oboževalci vajeni," je povedal Damir Osredečki, avtor in producent projekta "Tragom Olivera".
­

­
Damir Osredečki, avtor in producent projekta “Tragom Olivera”, Goran Franič - Njoko (Dupini), Tedi Spalato, Dino Petrić.
­
VROČE VSTOPNICE ZA KONCERTNO TURNEJO "TRAGOM OLIVERA"  BODO NA VOLJO OD ČETRTKA, 29.9., od 10.URE DALJE  NA PRODAJNIH MESTIH EVENTIM.SI
­ 
Foto: Sašo Radej

PR: Agencija AVI