Policisti Policijske postaje Velenje so podali kazensko ovadbo zoper mladoletno osebo, ki je konec lanskega leta po mestu uničila 32 košev za smeti in s tem občino oškodovala za 4 tisoč evrov.

Vandalizem koši za smeti, dec 2021.jpg 67.03 KB


Konec leta smo obveščali, da je v Velenju neznani storilec s petardami uničil več košev za smeti in s tem povzročil finančno škodo. Zaradi vandalizma smo takrat nemudoma na policijsko postajo podali prijavo zoper neznanega storilca. V teh dneh smo bili obveščeni, da so policisti našli storilca kaznivega dejanja in zoper njega podali kazensko ovadbo.
 
Izgled in urejenost našega mesta sta tudi odraz odnosa, ki ga do Velenja imamo občanke in občani, ki tukaj živimo ali se vsakodnevno gibamo. Prav je, da si skupaj prizadevamo za urejenost, čistost in da ščitimo našo skupno lastnino. V Mestni občini Velenje obžalujemo vsako dejanje vandalizma.
 
Vse občanke in občane pozivamo, da če bodo priča kakšnih podobnih dejanj, to nemudoma prijavijo na številko 113, Policijsko postajo Velenje na telefonsko številko 03 89 86 100 ali redarsko službo Skupne občinske uprave SAŠA regije na telefonsko številko 03 89 61 748.
 
PR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje