Mestna občina Velenje je na zaključni razglasitvi zmagovalcev akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna v organizaciji Turistične zveze Slovenije vnovič prejela priznanje kot zmagovalka spletnega glasovanja v kategoriji velikih mest in s tem postala nosilec priznanja Ljubljenec ljudskih src.

Mestna občina Velenje je na zaključni razglasitvi zmagovalcev akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna v organizaciji Turistične zveze Slovenije vnovič prejela priznanje kot zmagovalka spletnega glasovanja v kategoriji velikih mest in s tem postala nosilec priznanja Ljubljenec ljudskih src. Posebno priznanje Turistično gostinske zbornice Slovenije za kakovost in uspešnost so podelili tudi Velenjčanki Anici Oblak iz Društva barmanov Slovenije, in sicer za izjemen prispevek k razvoju slovenskega turizma. Čestitamo!

Posebna priznanja so na Dnevih slovenskega turizma v Novi Gorici za naj prostovoljke in prostovoljce v posameznih društvih prejeli Nataša Dolejši iz Turističnega društva Velenje, Breda Kolar za aktivno sodelovanje v Turistični zvezi Velenje, Miro Dugi iz Društva zeliščarjev Velenje, Minka Bartolac iz Turističnega društva Šalek, Ivo Petek iz Turističnega društva Šentilj, Anica Drev iz Turističnega društva Vinska Gora, Silvester Marič iz Regijske turistične zveze Saška in Eva Kumer iz društva Revivas Škale.

V Mestni občini Velenje poseben poudarek namenjamo trajnostnim prizadevanjem in objezerskemu turizmu, prizadevamo pa si postati družinam prijazna destinacija. Mestna občina Velenje je vključena v Misijo 100 podnebno nevtralnih mest, je ambasador Zeleni list 2024, nosilec znaka Slovenia Green Destination GOLD, zato pri razvoju turističnih produktov sledimo smernicam teh nazivov, saj zagotavljajo zelen, okolju in naravi prijazen, odgovoren ter trajnosten razvoj.
Turistična zveza Slovenije je letos že 32. organizirala tekmovanje v urejenosti slovenskih krajev pod geslom Moja dežela - lepa in gostoljubna. Projekt spodbuja sodelovanje in povezovanje prebivalstva pri varovanju, ohranjanju in urejanju naravnih vrednot in kulturne dediščine s turizmom. Ocenjujejo se področja kakovosti turistične ponudbe in urejenosti kraja, kakovosti življenja v kraju za prebivalce in goste, varovanja naravne in kulturne dediščine, varovanja okolja in gostoljubnosti. Mestna občina Velenje v projektu sodeluje že vrsto let in tradicionalno prejema najvišja priznanja.

Prijazen pozdrav!

VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje