5. decembra obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva. Prostovoljstvo, ki je steber družbene solidarnosti, je že vrsto let doma tudi v naši občini.

5. decembra obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva. Prostovoljstvo, ki je steber družbene solidarnosti, je že vrsto let doma tudi v naši občini. Velenje je v širšem prostoru prepoznano po spodbujanju prostovoljstva, po podpori delovanju prostovoljskih organizacij in izjemnem posluhu za solidarnost v skupnosti. Veseli in ponosni smo, da prostovoljstvo v Velenju živi tudi danes. To dokazuje tudi naziv prostovoljstvu prijazna občina, s katerim se s ponosom ponašamo že skoraj desetletje.
 
V Mestni občini Velenje izvajamo številne aktivnosti, s katerimi podpiramo prostovoljne organizacije in jim nudimo podporo pri razvoju prostovoljstva pri mladih, zaposlovanju mentorjev prostovoljcev, podpiramo stalne projekte, ki lajšajo stiske socialno ogroženim posameznikom, kot je recimo projekt Donirana hrana. Omogočamo projekt Kamerat, ki z uporabo okolju prijaznega električnega vozila, ob pomoči voznikov prostovoljcev, starejšim in gibalno oviranim omogoča več mobilnosti in brezplačne prevoze. Organiziramo večjo čistilno akcijo in nudimo poslovne prostore za brezplačno uporabo in finančno podporo prostovoljskim organizacijam. Vsako leto župan Mestne občine Velenje Peter Dermol povabi vse velenjske prostovoljce na sprejem, pod častnim pokroviteljstvom župana pa vsako leto razglasimo tudi naj prostovoljce in naj prostovoljsko organizacijo za preteklo leto.
 
Številni posamezniki, društva in organizacije vsakodnevno s svojimi prizadevanji dokazujejo, da je prostovoljstvo visoko na lestvici naših vrednot in da je Velenje mesto prostovoljstva.
 
Iskrena hvala vsem prostovoljkam in prostovoljcem za vašo srčnost, nesebično požrtvovalnost in doprinos k boljšemu in lepšemu življenju vseh nas. Skupaj gradimo srčno in solidarno skupnost! 
 
Prijazen pozdrav

VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje