Z današnjim dnem je večina pošt po državi znova odprtih. Dostavo pošiljk Pošta Slovenije opravlja na vseh območjih, kjer razmere to dopuščajo.

MARIBOR, 7. avgust 2023 – Z današnjim dnem je večina pošt po državi znova odprtih. Dostavo pošiljk Pošta Slovenije opravlja na vseh območjih, kjer razmere to dopuščajo.
 
Trenutno zaradi posledic izrednih vremenskih razmer ne poslujejo pošte Mengeš, Kresnice, Dravograd, Mežica, Črna na Koroškem, Nazarje, Luče, Mozirje ter pogodbene pošte Solčava, Gomilsko in Prebold. Ostale pošte po državi poslujejo po običajnem delovnem času.
 
Dostava pošiljk je še onemogočena oziroma otežena na prizadetih območjih, kjer so prekinjene cestne povezave. Tako se dostava ne opravlja na območjih zaprtih pošt, do motenj v dostavi lahko prihaja tudi na drugih območjih, kjer posledice na cestni infrastrukturi še niso odpravljene. Takoj, ko se bodo razmere normalizirale, bo Pošta Slovenije v najkrajšem času vzpostavila običajno poslovanje in dostavo pošiljk tudi na  teh območjih. Ob tem uporabnike poštnih storitev prosi za razumevanje.
 
PR - Pošta Slovenije