Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na praznovanju 8. marca. Praznovali bomo v sredo, 8. marca, ob 19.00 v Narodnem domu Logatec.

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na praznovanju 8. marca. Praznovali bomo v sredo, 8. marca, ob 19.00 v Narodnem domu Logatec.

Z umetniško manifestacijo vrhunskih slovenskih ustvarjalk želimo opozoriti na pomen mednarodnega dneva žena, se pokloniti vsem ženskam, dekletom, deklicam tega sveta ter pogumu vseh, ki so izbojevale pomembne bitke na poti politične, ekonomske in družbene emancipacije žensk, a obenem opozoriti, da moramo številne bitke še izbojevati ter izbojevane braniti. Žal zaradi težine komercializacije družbe tako pomemben praznik, ki obeležuje boj za enakopravnost tudi onkraj vprašanja spola, izgublja substancialnost. Tudi zato se nam zdi pomembno, da se mu javno poklonimo.

Nekatere še pomnimo, da se je v nekdanji skupni državi ta dan slavil s kulturnimi dogodki malone v vsakem kraju.

Drugo vodilo za prireditev s slovenskimi umetnicami, ki pomembno so-oblikujejo kulturno-umetniški prostor, pa je bilo, da se dogodki takšne vrste večinoma odvijajo v prestolnici in, sicer redkeje, drugih večjih slovenskih mestih, periferija pa jih je deležna le redko ali celo nikoli.

V Logatcu bodo nastopile:
Ana Pepelnik, eno najbolj prepoznavnih pesniških pisav v Sloveniji; z njo je Tehno postal pesniška sila, Treš pa se je potegoval za Veronikino nagrado;

Anja Novak – Anjuta, gledališka in filmska igralka, pesnica in pevka, zaposlena v Slovenskem mladinskem gledališču, ki s performativno interpretacijo svoje poezije sune naravnost v srce … in ledvica;

Fraw Blanka (Kaja Janjić) nedvomno sodi med najbolj prodorne ženske rap glasove, ki odločno ruši norme, je rojena Logatčanka;

Tea Vidmar, ki se pri svojem glasbenem snovanju naslanja na zvočnost glasu in njegove različne oblike, bo med ostalimi tremi izvajalkami vila rdečo nit.

Vstop na prireditev je prost.

Vabljeni.

VIR: Urška Comino v soorganizaciji s Klubom logaških študentov.