Iz družbe GEN-I so sporočili, da so presegli številko 3000 v novih sončnih elektrarnah, ki so jih v letošnjem letu uspešno predali naročnikom.

Datum objave:
18. december 2023

Avtor:
Mare Bačnar

Avtor fotografij:
arhiv GENI
Iz družbe GEN-I so sporočili, da so presegli številko 3000 v novih sončnih elektrarnah, ki so jih v letošnjem letu uspešno predali naročnikom.

V tem letu smo bili v Sloveniji priča izjemnemu porastu števila sončnih elektrarn.  Tako je bilo samo s strani GEN-I uspešno postavljenih in predanih v uporabo.več kot 3.000 sončnih elektrarn, razpršenih po vsej Sloveniji. To zavidljivo število predstavlja skoraj dvojno povečanje v primerjavi z letom prej. Dejstvo, da smo že presegli 1 GW inštalirane moči sončne energije, priča o aktivnem prispevku sončnih elektrarn k dvigu deleža brezogljične energije v Sloveniji. 

V tej neprekosljivi rasti številk se, kot pravijo na GEN-I, odraža predanost k bolj trajnostni in ekološki prihodnosti. Vsaka nameščena sončna elektrarna namreč predstavlja korak naprej k cilju, ki ga delijo – ustvarjanju bolj zelenega okolja za vse nas. Njihovo delo še naprej temelji na inovacijah, trajnosti ter iskanju novih priložnosti za izboljšanje naše elektroenergetske krajine. Skupaj pišejo zgodbo uspeha, ki bo pustila trajen pečat v naši družbi. V začetku lanskega septembra je družba GEN-I dodala novo poglavje v svoji zgodbi trajnostnih inovacij s postavitvijo največje sončne elektrarne, ki se nahaja v Severni Makedoniji. Novembra letos pa so tam dosegli tudi osupljivo mesečno povprečje proizvodnje električne energije, pri čemer je 31.772 modulov ustvarilo kar 1,15 GWh električne energije. Ta količina elektrike zadostuje za oskrbo kar 3.450 domov. Največja sončna elektrarna v Severni Makedoniji je rezultat uspešnega sodelovanja med tremi družbami znotraj Skupine GEN-I. Ta projekt je dokaz, kako sodelovanje in združevanje strokovnih znanj privede do inovacij ter omogoča ustvarjanje trajnostnih energetskih rešitev.

VIR: Naš Stik