v sredo, 29. marca 2023, ob 15.15 vas vljudno vabimo v knjigarno Konzorcij na srečanje predstavnikov Mladinske knjige in novinarjev nemških medijev, ki se bodo prihodnji teden na povabilo Javne agencije za knjigo mudili v Sloveniji in spoznavali kulturno ter založniško okolje Slovenije

Spoštovani,
 
v sredo, 29. marca 2023, ob 15.15 vas vljudno vabimo v knjigarno Konzorcij na srečanje predstavnikov Mladinske knjige in novinarjev nemških medijev, ki se bodo prihodnji teden na povabilo Javne agencije za knjigo mudili v Sloveniji in spoznavali kulturno ter založniško okolje Slovenije, častne gostje letošnjega knjižnega sejma v Frankfurtu.                         
 
Vabljene bo nagovorila dr. Alenka Kepic Mohar, glavna urednica Mladinske knjige in direktorica Cankarjeve založbe, ki bo predstavila razvoj in delovanje založb ter Konzorcij kot največjo slovensko knjigarno. V nadaljevanju bo mag. Senja Požar, odgovorna za prodajo avtorskih pravic v tujino pri Mladinski knjigi, govorila o področju mednarodnega sodelovanja in domačih avtorjih ter knjižnih naslovih, s katerimi bosta Mladinska knjiga in Cankarjeva založba nastopili na sejmu v Frankfurtu. Udeležencem bo predstavila kataloge knjižnih izdaj za odrasle in otroke.
 
Ob tej priložnosti bomo pripravili razstavo v tuje jezike prevedenih knjig slovenskih avtorjev in avtoric.
 
Veselimo se srečanja z vami!

VIR: MK