vabilo

Drage bralke, dragi bralci,
preberite tedenski novičnik, v katerem smo povzeli aktualno dogajanje na Beletrini.

Knjiga tedna
Gledališki režiser, pesnik in avdiovizualni ustvarjalec Jan Krmelj se je poleti predstavil s konceptualno zastavljeno pesniško zbirko Uho. V njej zajame čas od leta 21.500 pr. n. št. do leta 3045, pri tem pa ohranja isti prostor. Gre za metaforično, filozofsko in eksistencialno poezijo, ki se ne boji neznanega.

Beletrina v živo
Oglejte si novo epizodo Beletrine v živo. Tokrat smo v oddaji gostili pisateljico Ano Marwan, ki se je z Liu Zakrajšek pogovarjala o prevodu svojega prvenca Lipitsch.

Predstavitev romana Lipitsch Ane Marwan
Vljudno vabljeni, da se nam v četrtek, 28. septembra 2023, ob 20. uri pridružite v Drama Kavarni, kjer bo gostovala na Dunaju živeča pisateljica Ana Marwan. Na dogodku bo predstavila prevod svojega literarnega prvenca Lipitsch, ki ga je v slovenščino prevedla Mojca Kranjc. Pogovor z avtorico bo vodila Liu Zakrajšek.

Biblos na Festivalu za tretje življenjsko obdobje

V petek, 29. septembra 2023, boste platformo Biblos in branje z bralnikom lahko podrobneje spoznali na Festivalu za tretje življenjsko obdobje. Naši sodelavci vam bodo predstavili, kako uporabljati bralnik ter kako izposojati in kupovati e-knjige. Odgovorili bodo na vsa vaša vprašanja in vam pomagali vplesti e-knjige v vaš vsakdan. Lepo vabljeni.

Ugodnost tedna
Samo še do konca tedna lahko izkoristite priložnost za ugoden nakup septembrske knjige meseca. Tokrat izpostavljamo roman Ekstradeviško Dušana Čatra, v katerem spremljamo zapleteno in skrivnostno družinsko zgodbo, ki se odvija na obalah Jadrana. Knjiga vam je na voljo 30 % ugodneje.

Članek tedna
Obiščite portal AirBeletrina in si preberite intervju s Tatjano Plevnik, ki ga je pripravila Katarina Majerhold. V pogovoru sta se posvetili nastajanju zbirke zgodb Vabe, ki je izšla pri založbi Litera. Tatjana Plevnik je za svoje zgodbe prejela že številne nagrade, med drugim je zmagala na natečajih Miren Kostanjevica (Korona ekspresija), Literatura (božična zgodba), AirBeletrina in Sodobnost.


VIR: Beletrina