za vas smo pripravili tedenski novičnik, v katerem vam predstavljamo aktualno dogajanje na Beletrini.

Drage bralke, dragi bralci,
za vas smo pripravili tedenski novičnik, v katerem vam predstavljamo aktualno dogajanje na Beletrini.

Knjiga tedna
Izšla je nova monografija zgodovinarke Mateje Ratej z naslovom Rožengrunt, v kateri se je lotila tematike ženskega nasilja v štajerskih kočarskih družinah med svetovnima vojnama. V njej obravnava skoraj trideset primerov nasilja, ki ga kontekstualizira, analizira in razlaga.

Beletrina v živo
Vabljeni k ogledu najnovejše epizode Beletrine v živo, v kateri vam predstavljamo roman Gral, izpod peresa slovenskega pisatelja, novinarja in urednika Vlada Žabota. Z avtorjem knjige se je pogovarjal Anže Okorn.

Dogodek tedna
Vljudno vabljeni na predstavitev sveže izdanega romana Gral pisatelja Vlada Žabota, ki se bo v četrtek, 9. novembra 2023, ob 20. uri odvijala v prenovljeni dvorani Alme Karlin Cankarjevega doma. Z avtorjem se bo pogovarjal Anže Okorn.
Članek tedna
Na portalu AirBeletrina vas pričakuje nova epizoda AirBeletrininega podkasta. Tokrat sta voditeljici Maja Čakarić in Klara Škrinjar gostili novinarja in glasbenika Uroša Škerla Krambergerja, ki poslušalcem predstavlja knjigo Ne bom se več drsal na bajerju Lada Kralja. Vabljeni k poslušanju.

VIR: Beletrina