pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Drage bralke in dragi bralci,
pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Knjiga tedna
Eden najvidnejših slovenskih umetnostnih zgodovinarjev dr. Tomaž Brejc se predstavlja s prvo knjigo sintetičnega pregleda slovenske umetnosti z naslovom Čas prebujenja: Slovenska umetnost 1880–1918. Knjiga združuje avtorjev osebni, likovni in simbolni pogled na slovensko umetnost, bogati pa jo več kot 350 domačih in tujih reprodukcij. Priporočamo!

Dogodek tedna
Danes ob 18. uri bo v Narodni galeriji v Ljubljani ob izidu zgoraj omenjene monografije potekalo predavanje dr. Tomaža Brejca, ki mu bo sledil še pogovor z dr. Andrejem Smrekarjem in ga bo vodila Nina Jerman. Lepo vabljeni!

Ugodnost tedna
Še en teden lahko izkoristite ugodnost in si priskrbite februarsko knjigo meseca. Tokrat smo, kot se za februar spodobi, izbrali zbirko poezije. Ljubitelji Paula Celana, privoščite si komplet njegovih Zbranih pesmi. Na voljo do 28. februarja 2023.

Novica tedna
Bliža se marec, mesec festivala Literature sveta – Fabula, ki velja za enega najodmevnejših literarnih festivalov v Sloveniji in širši regiji. Pod sloganom (re)konstrukcije spomina bo Ljubljano med 1. in 31. marcem 2023 že dvajseto leto zapored spremenil v mesto literature. Več o festivalskem dogajanju.

Članek tedna
Za portal AirBeletrina avtorica Nika Šoštarič predstavlja kratko zgodbo Krota Ane Marwan, ki je bila v preteklem letu nagrajena s prestižno nagrado Ingeborg Bachmann. Delo je originalno izšlo v nemščini, v slovenščino pa ga je prevedla Amalija Maček.  Vabljeni k branju prispevka.

VIR: Beletrina