za vas smo pripravili tedenski novičnik, v katerem smo povzeli sveže zanimivosti iz Beletrine. Vabljeni k branju.

Drage bralke in dragi bralci,
za vas smo pripravili tedenski novičnik, v katerem smo povzeli sveže zanimivosti iz Beletrine. Vabljeni k branju.

Knjiga tedna
Klara in Sonce je osmi roman britanskega nobelovca Kazua Ishigura, ki ga je v slovenščino prevedel Andrej E. Skubic. Zgodbo romana pripoveduje robotka Klara, t. i. umetna prijateljica ali na kratko UP. Klara je izjemno vedoželjna in si želi spoznati zunanji svet, ki ga lahko opazuje le izza izložbenega okna, kjer je razstavljena. Odlična knjiga za pričetek poletja.

Dogodek tedna
Oglejte si novo epizode Beletrine v živo. Tokrat smo gostili režiserja in igralca Borisa Kobala in pisatelja Davorina Lenka, avtorja nedavno izdane Kobalove biografije z naslovom 100 km. Pogovarjala sta se z voditeljico Nino Jerman.

Ugodnost tedna
Ste že prebrali roman hrvaške pisateljice Slavenke Drakulić Dora in Minotaver, ki smo ga izbrali za junijsko knjigo meseca? Še do 30. junija 2023 ali do razprodaje zaloge vam je na voljo 30 % ugodneje.

Novica tedna
Ta teden za vas pripravljamo kar tri dogodke, na katerih vam bodo naši avtorji predstavili svoje novo izdane knjige. Začnemo v sredo, 21. junija 2023, ob 19.00 s predstavitvijo knjige Hiša sozvočja Ksenije Benedetti na Vrtu Lili Novy v Ljubljani. Isti dan bo ob 20. uri potekala predstavitev biografije Borisa Kobala 100 km na Opčinah. Zaključili bomo v četrtek, 22. junija 2023, ob 18. uri na Pravni fakulteti v Ljubljani, s predstavitvijo zadnjega romana v seriji kriminalk Irene Svetek z naslovom Črni princ. Vabljeni!

Članek tedna
Za portal AirBeletrina je Eva Ule pripravila intervju z literarnim zgodovinarjem Miranom Hladnikom, ki je prispeval spremno besedo za letošnjo izdajo Kekca nad samotnim breznom Josipa Vandota, ki je izšel v II. letniku Zvezdne Beletrine. Vabljeni k branju.

VIR: Beletrina