Vljudno vas vabimo na voden ogled razstave Odboj, ki predstavlja razmišljanja študentk in študentov fotografije UL ALUO, in sicer v četrtek, 7. decembra, ob 17. uri. Razstavo nam bodo predstavili sami razstavljavci.

Vabilo

Vljudno vas vabimo na voden ogled razstave Odboj, ki predstavlja razmišljanja študentk in študentov fotografije UL ALUO, in sicer v četrtek, 7. decembra, ob 17. uri. Razstavo nam bodo predstavili sami razstavljavci. Odboj v središče svojega zanimanja postavlja prav medij razstave:

»Razstava je mesto, skozi katero lahko vstopimo v ustvarjalni postopek. Naj zveni še tako narobe, v napačnem vrstnem redu, razstavljanje nekega dela vnazaj izpostavlja pogoje kot pogoje, postopke kot postopke, formo in vsebino kot formo in vsebino. Določila ustvarjalnega postopka so nestabilna, dokler se z razstavljanjem ne organizirajo v notranje in zunanje polje, ustvarjanje se opredeli skozi razliko med npr. ateljejskim snovanjem in javnim predstavljanjem. Natančneje, razlika nastopi že z drugim pogledom, s predstavo, da obstaja zunanje gledišče, ki mu bo delo podvrženo. Pogled od zunaj, to gledišče tujega subjekta, je rušilne narave, operira skozi dvojno fantazmo: delu odnaša avtentičnost in mu vnaša smisel.«

Razstavo so pod drobnogled postavili Rok Černezel, Tine Lisjak, Hana Podvršič, Lana Soklič, Vita Tušek, Betsabea Vernik in Lara Žagar.

Vljudno vabljeni.
 
 VIR: BANKA SLOVENIJE Evrosistem | Odnosi z javnostmi