Vabilo na podelitev priznanj zlatim veselošolcem 2022


Ljubljana, 20. maj 2022 v soboto, 28. maja, ob 11. uri, bo v poletnem gledališču Studenec, Krtina pri Domžalah, zaključna prireditev izobraževalnega projekta Vesela šola, na kateri bodo državni prvaki prejeli zlata priznanja. Na letošnjem državnem tekmovanju, ki je potekalo 13. 4. 2022, je sodelovalo več tisoč tekmovalcev od 4. do 9. razreda, 76 od njih je uspelo doseči najvišje število točk, kar jim je prineslo naziv veselošolski prvaki. Pri pripravah na tekmovanje je sodelovalo 600 mentorjev iz 400 osnovnih šol.
Vabljeni na dogodek, na katerem boste lahko v živo spoznali letošnje nagrajence. Prireditev bo povezoval Boštjan Gorenc Pižama, za glasbeni del bo poskrbela skupina BQL, med podeljevalci pa bosta tudi Gojmir Lešnjak Gojc in Nik Škrlec.   
O Veseli šoli

Vesela šola je izobraževalni projekt, v katerem osnovnošolci od 4. do 9. razreda na hudomušen in igriv način širijo svoje splošno znanje, spoznavajo različna zanimiva področja; tudi nekatera, ki niso vključena v učni načrt za osnovnošolce. Tematske niti se stekajo v tekmovanje, ki se ga lahko udeležijo vsi učenci, tudi slepi in slabovidni in učenci v prilagojenem programu. Vsebine so raznovrstne in vezane na aktualne teme današnjega časa.  Vesela šola deluje pod okriljem Mladinske knjige že od leta 1968. Izhaja kot samostojna priloga revije Pil, na spletnem portalu http://www.veselasola.net/2022/ pa je v obliki interaktivnih učnih poti dosegljiva vsakomur.

PR: MKZ