V četrtek, 25. aprila, ob 19. uri prijazno vabimo v avlo Osnovne šole Toneta Pavčka v Mirni Peči na potopis "Od Mirne Peči do Nangome" o humanitarno-medicinski odpravi v Zambiji 2023. Mirnopečanka in mlada zdravnica Laura Pust bo delila utrinke iz afriške vasice, kjer so pomagali v bolnišnici, ki jo je ustanovil slovenski pater Stanko Rozman.

V četrtek, 25. aprila, ob 19. uri prijazno vabimo v avlo Osnovne šole Toneta Pavčka v Mirni Peči na potopis "Od Mirne Peči do Nangome" o humanitarno-medicinski odpravi v Zambiji 2023. Mirnopečanka in mlada zdravnica Laura Pust bo delila utrinke iz afriške vasice, kjer so pomagali v bolnišnici, ki jo je ustanovil slovenski pater Stanko Rozman.


Dogodek: Potopis "Od Mirne Peči do Nangome" o humanitarno-medicinski odpravi v Zambiji 2023 Potopisna predavateljica: Mirnopečanka in mlada zdravnica Laura Pust Datum in ura: četrtek, 25. april 2024, ob 19. uri Kraj: avla Osnovne šole Toneta Pavčka, Postaja 1, Mirna Peč Vstop je prost. Ni se potrebno prijaviti in ni vstopnine. Hvaležni pa bomo za prostovoljne prispevke, ki jih bomo deloma namenili v humanitarno-medicinske namene, medtem ko bo šel preostanek v podporo delovanju društva. Organizator: Kulturno društvo Četrtkova brenčanja v Mirni Peči
 
Današnjo podobo Zambije sta sooblikovali burna zgodovina in mirnost naravnih lepot. V skrivnostni afriški lepotici se prepletajo zvoki in barve, prostranstvo, divjina in dostikrat tudi kruta usoda, skupek pa priča o moči preživetja in želje po svobodi. Njeno srce je mogočna reka Zambezi, nepozabne prizore pa ponujajo prečudoviti Viktorijini slapovi in nacionalni parki z raznolikim živalskim svetom. Starodavna in mladostna hkrati je zibelka bogate kulture, ki so jo oblikovali gostoljubni ljudje. Njena večna lepota in globoka duša puščajo sledi na vsakomur, ki jo obišče.


 Neizbrisno sled je pustila tudi na Mirnopečanki Lauri Pust. Zanjo, takrat še absolventko medicine, je bilo lansko poletje veliko več kot zgolj premor od študijskih obveznosti. S štirimi kolegi je odšla na humanitarno-medicinsko odpravo v Nangomo. Natančneje v vasico v Zambiji, kjer so se vsi skupaj pridružili zdravstvenemu osebju lokalne bolnišnice, ki jo je ustanovil slovenski pater Stanko Rozman. S svojim znanjem, izkušnjami in prinesenimi medicinskimi pripomočki iz Slovenije so okrepili tamkajšnjo bolnišnično zdravstveno ekipo in skupaj sodelovali pri zdravljenju pacientov.

Prisluhnite potopisu Laure Pust. Med drugim bo razkrila, kako je prvič opravila zahtevnejši operacijski poseg, zakaj je kmalu po prihodu kupila "chitenge" in ga nosila cele tri mesece ter kaj pomeni njeno zambijsko ime Chimwemwe. Dobrodošli!
 
Dobrodošli na brenčaške dogodke tudi v prihodnjih mesecih. Zadnji majski četrtek vabimo na kulinarično doživetje "Mir na peč, dobru bo!" z lokalnimi ponudniki odlične hrane in pijače, v soboto, 22. junija, pa v sklopu občinskega praznika na 11. pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti. Rezervirajte si datuma, okusno in kulturno-športno razigrano bo. 


Če želite prvi izvedeti vse podrobnosti, vas vabimo na Facebook in Instagram profil Četrtkova brenčanja v Mirni Peči ter k obisku naše spletne strani cetrtkova-brencanja.si.

 
Hvala in vedno dobrodošli v brenčaški družbi,


Brenčači


P. S.: Veseli nas, ker ste se prijavili na brenčaško mailing listo. Če se želite odjaviti, nam lepo prosimo pošljite sporočilo po elektronski pošti in bomo uredili.


Kulturno društvo Četrtkova brenčanja v Mirni Peči

VIR: Občina Mirna Peč