Vabilo na pogovor z nemškim pisateljem Normanom Ohlerjem, ki prihodnji teden gostuje v Sloveniji

V torek, 13. septembra 2022, ob 18. uri vabljeni v Mestno knjigarno Maribor na pogovor z nemškim pisateljem in novinarjem Normanom Ohlerjem, avtorjem mednarodne uspešnice Popolna omama, ki v Slovenijo prihaja predstavit svojo novo knjigo Harro in Libertas (Mladinski knjigi, 2022). Pogovor bo vodila novinarka in TV-voditeljica Ksenija Horvat.
V sredo, 14. septembra 2022, ob 19. uri vabljeni v Dom knjige v Kopru, kjer bo pogovor vodila prevajalka in voditeljica Breda Biščak.
Avtor bo po dogodku na voljo za izjave, za daljše intervjuje prosimo rezervirajte termin na e-naslovu: maja.lihtenvalner@mladinska-knjiga.si
Ohlerjeva nova knjiga prinaša literarni portret mladega para, ki je vodil nemško odporniško oziroma protinacistično gibanje pred in med drugo svetovno vojno. Glavna junaka zgodovinske monografije sta Harro Schulze-Boysen, uslužbenec obveščevalne službe rajhovskega ministrstva za letalstvo, in njegova žena Libertas Haas-Heye, katere družina je prijateljevala s Hermannom Göringom. Par je svojo svobodomiselnost in idealizem plačal z življenjem, skupaj z njima pa tudi večina pripadnikov berlinskega odporniškega gibanja.

Norman Ohler (1970), novinar in pisatelj, je obiskoval hamburško šolo za novinarje ter študiral kulturologijo in filozofijo. Njegov prvenec Količinski stroj (Quotenmaschine) je leta 1995 izšel kot prvi roman na spletu v zgodovini. Napisal je še dva romana, Sredina (Mitte) in Mesto zlata (Stadt des Goldes), ter nekaj filmskih scenarijev. Za Popolno omamo – knjigo o vlogi drog v tretjem rajhu – je pet let raziskoval v arhivih v Nemčiji in ZDA, preučil množico izvirnih dokumentov, govoril s pričami, vojaškimi zgodovinarji in zdravniki.

PR: MKZ