Vljudno vabljeni na pogovor o knjigi Fižolozofija Irene Štaudohar, ki bo v četrtek, 19. maja 2022, ob 18. uri v knjigarni Konzorcij v Ljubljani, Slovenska 29.

Pogovor o knjigi, v kateri najdemo številne vrtnarske anekdote iz življenja velikih mislecev, umetnikov in znanstvenikov, bo vodila Mojca Mavec, poleg Irene Štaudohar pa se bosta o filozofiji vrtnarjenja in ljubezni do lepega pogovarjala tudi urednica Nela Malečkar in predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel, oba strastna ljubitelja vrta in rastlin.
 
 
 
Irena Štaudohar, ena naših najbolj branih publicistk, je pred časom pisala kolumne, v katerih je združevala svojo ljubezen do vrta z navdihujočimi zgodbami velikih imen svetovne umetnosti o njihovi strasti do vrtnarjenja. Iz teh kolumn je v uredništvu Saše Kozarov nastala privlačna knjiga z ilustracijami Trine Čuček Meršol – preplet meditacij o vrtu in čudovitih zgodb o povezanosti človeka z naravo. Bralec se med stranmi Fižolozofije počuti kot na zabavi s številnimi slavnimi gosti iz zgodovine in sedanjosti, umetniki in znanstveniki, ki so prišli pokramljat o vrtu in razgrnit svoje ideje o naravi in odnosu do nje.

PR: MKZ