Vabilo na PODEŽELJE V MESTU velika noč na podeželju in Prekmurje se predstavi sobota, 1. april 2023 Pogačarjev trg, Ljubljana

 Vabilo na
PODEŽELJE V MESTU
velika noč na podeželju in Prekmurje se predstavi
 
sobota, 1. april 2023
Pogačarjev trg, Ljubljana
 

V srce Ljubljane se ponovno vrača Podeželje v mestu. Tokrat ob priliki praznovanja velike noči. V soboto, 1. aprila, med 9. in 14. uro bo na Pogačarjevem trgu zaživela kmečka tržnica. Na stojnicah boste našli vse, kar sodi v velikonočno košaro. Okusili in kupili boste lahko odlične salame in šunke, vina ter sokove, sire, olja, sadje, zelenjavo in seveda kraljico velikonočne pojedine domačo slovensko potico. Dogajanje bo spremljal kulturni program z ljudsko glasbo in plesom.
Dogajanje na Pogačarjevem trgu, ki se bo začel ob 10. uri, bo spremljal kulturni program z očarljivo glasbo in plesom, ki zbuja nostalgijo preteklosti in hrepenenje velike noči. Ljudske napeve bodo igrali in upodabljali člani Folklorne skupine Vodice pod vodstvom umetniškega vodja Marka Kosmača. Obiskovalce Podeželja v mestu bodo popeljali v živahno in veselo plesno zgodbo gorenjskih delovnih plesov. Poseben glasbeni gost bo Peter Hunyadi, violinist in ljudski glasbenik, ki z glasbo nagovarja in na ljudi prenaša navdušenje nad madžarsko ljudsko kulturo. Dogodek bo povezoval Franci Peternelj, pomen cvetne nedelje in velike noči bo prestavil ljubljanski stolni prošt Jožef Lap.
Na delavnicah lončarjenja, izdelave butaric in pirhov boste lahko preizkusili svoje ročne spretnosti. Tudi dišalo bo! Obisk dogodka zato izkoristite za okusno domače sobotno kosilo. Kuhala se bosta bograč in jota, cvrli langoši in še kaj.
Organizator dogodka je Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Lisztovim inštitutom in Ljubljanskim parkiriščem in tržnico.
Vabimo vas, da raziščete in doživite utrip Podeželja v mestu Ljubljana!

VIR: KGZS