VABILO


V letošnjem poletju smo doživeli rekordne temperature, izjemno sušo ter grozljive požare in neurja.  Podnebne spremembe niso več oddaljena možnost, postale so realnost in zahtevajo ukrepanje. Prava pot,  ki ni več zgolj izbira, ampak nuja in hkrati velika priložnost, je prehod v krožno gospodarstvo.  

Vabimo vas na  

novinarsko konferenco SRIP – Krožno gospodarstvo, ki bo v četrtek, 8. septembra, ob 10. uri  v demonstracijskem laboratoriju Inštituta za okoljevarstvo in senzorje  na Pobrežju, Puhova 17, Maribor.  

Vljudno vabljeni, veselimo se srečanja z vami!  

Dr. Zdravko Kravanja, Mag. Aleksandra Podgornik,  FKKT UM, ŠGZ, upravljalka SRIP –  predsednik programskega sveta Krožno gospodarstvo  

SRIP – Krožno gospodarstvo  

Strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo – Mreže za prehod v krožno gospodarstvo (SRIP – Krožno  gospodarstvo), ki ga upravlja Štajerska gospodarska zbornica, s svojimi dejavnostmi, projekti in dobrimi  praksami spodbuja relevantne deležnike v preoblikovanje iz linearnega v krožno gospodarstvo in vzpostavlja  nove verige vrednosti. Na novinarski konferenci vam bomo predstavili dosedanje dosežke, napovedali razpis  za Inovativne rešitve na področju krožnega gospodarstva in že 5. mednarodno konferenco Tehnologije in  poslovni modeli za prehod v krožno gospodarstvo, ki je pred vrati.  

Omogočili vam bomo tudi ogled inovativnih dobrih praks Inštituta za okoljevarstvo in senzorje, člana SRIP –  Krožno gospodarstvo. Pilotni center za kemično recikliranje poleg tekstilnih odpadkov danes omogoča tudi  recikliranje in pridobivanje dragocenih sekundarnih surovin iz odpadne embalaže. Pobliže boste spoznali  senzor za svežost perutninskega mesa, ki ga pravkar uvajajo na prodajne police. Prav tako vam bomo  predstavili membranski biološki reaktor (MBR) – čistilno napravo, ki odpadno vodo ne le očisti, ampak  omogoča njeno ponovno uporabo, narejena pa je posebej za priljubljeno planinsko kočo in je tik pred  dostavo naročniku.  

V Mariboru, 2. septembra 2022 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. 

PR: DialogCo