Slovenska karitas vabi na novinarsko konferenco v prostore YoungCaitas centra, na Poljanski cesti 4, v Ljubljani v četrtek, 31. avgusta 2023 ob 11.00.

Slovenska karitas vabi na novinarsko konferenco v prostore YoungCaitas centra, na Poljanski cesti 4, v Ljubljani v četrtek, 31. avgusta 2023 ob 11.00

Predstavili bomo pomoči Karitas s šolskimi potrebščinami ob začetku šolskega leta, še posebej letos bomo veliko pozornost namenili otrokom iz socialno ogroženih družin iz poplavljenih območij.   

Sodelujoči na novinarski konferenci:
  • Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas: Spregovoril bo o akciji Otroci nas potrebujejo s katero smo letos preko poletja pomagali socialno ogroženim družinam s šoloobveznimi otroki. Pred začetkom šolskega leta so na škofijskih Karitas družinam pomagali v obliki paketov šolskih potrebščin ter bonov in naročilnic, predvsem za nakup delovnih zvezkov.  Tovrstna pomoč je v lanskem letu do konca leta skupaj s pomočjo župnijskih Karitas zajela skoraj 12.000 otrok in glede na število prošenj pričakujemo, da bo vsaj tako tudi letos.
  • Simon Dvornik, Škofijska karitas Novo mesto: predstavila bo o stiskah družin iz katerih prihajajo otroci, kakšno pomoč prejmejo na Karitas in kako se pomoč nadaljuje preko celega leta. 
  • Veronika Tumpej, svetovalna delavka OŠ Janka Kersnika Brdo: predstavila bo najbolj pogoste stiske družin s šoloobveznimi otroki njihovih učencev, kaj vi kot svetovalna delavka zaznavate, kako pristopate k njim, da niso še bolj stigmatizirani, kako sprejemajo tudi pobude za pomoč itd.
  • Jure Sešek, radijski voditelj, bo sodeloval na dobrodelnem koncertu z naslovom "Srečanje z Martinom Krpanom in Policijskim orkestrom v organizaciji Radia Ognjišče. Zbrana sredstva bodo namenjanje za nakup šolskih potrebščin za šoloobvezne otroke iz poplavljenih območji. Povabil nas bo k solidarnosti in na dobrodelni koncert v Poletno gledališče Studenec pri Domžalah to soboto (2. septembra) ob 17. uri
  • Ermin Golubovič, vodja programa za šolo v poslovalnicah Bags&More, Office&More, bo spregovoril o zbiranju šolskih potrebščin, zvezkov v njihovih poslovalnicah in pomen spodbujanja kupcev k darovanju za šoloobvezne otroke iz socialno ogroženih družin.   

Veseli bomo vaše udeležbe!

VIR: Slovenska Karitas