Dnevi slovenskega turizma 2022 NEKAJ VEČ IN VELIKO BOLJE. STRATEGIJI NA POT.

Spoštovani predstavniki medijev,


dovolite, da vas ponovno opomnimo na Dneve slovenskega turizma (DST), tridnevni največji strokovni dogodek v Sloveniji na področju turizma, ki se danes začenja v hotelu Thermana Park Laško.  


Posebej vas vabimo na Plenarni dan DST 2022, ki bo osredotočen na doseganje ciljev nove turistične strategije za obdobje 2022-2028 z uresničevanjem scenarija »nekaj več in veliko bolje«, ter svečano prireditev s podelitvijo najvišjih priznanj s področja turizma. Plenarni dan in svečana prireditev bosta potekala v torek, 15. novembra


Uvodni govorci plenarnega dneva bodo: 


  • Matjaž Han
    , minister, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo; 


  • mag. Maja Pak
    , direktorica Slovenske turistične organizacije; 


  • Andrej Prebil
    , predsednik Turistično gostinske zbornice Slovenije;  


  • Blaž Cvar
    , predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije; 


  • Pavle Hevka
    , predsednik Turistične zveze Slovenije. 


Sledila bosta strokovni del, v katerem bodo nastopili Bojan Ivanc, glavni ekonomist GZS, dr. Andreja Kodrin, direktorica podjetja Quintaum, in ​Jonathan Gómez Punzón, direktor Turističnega urada Malage v Španiji, ter moderiran pogovor o zasuku paradigme.  


Na slavnostnem večernem dogodku bodo podeljena najvišja priznanja s področja turizma. 


Izpostavljamo tudi dogodek 'IT TOUR': na poti k digitalni preobrazbi turizma, ki bo v organizaciji STO potekal v sredo, 16. novembra. IT TOUR je eden izmed ukrepov nove Strategije digitalne preobrazbe slovenskega turizma 2022-2026 in predstavlja priložnost za pridobitev novih znanj, izmenjavo izkušenj in za spoznavanje uspešnih rešitev s predstavitvijo uspešnih digitalnih zgodb turističnih deležnikov. 


Uvodne govornice na dogodku IT TOUR bodo: 


  • dr. Emilija Stojmenova Duh
    , ministrica za digitalno preobrazbo; 


  • mag. Maja Pak
    , direktorica Slovenske turistične organizacije; 


  • Dubravka Kalin
    , v. d. generalne direktorice Direktorata za turizem. 


V okviru letošnjih DST se bodo ob plenarnem dnevu v treh dneh zvrstili še  69. Gostinsko turistični zbor v organizaciji TGZS, Strokovno srečanje gostincev  s podelitvijo priznanj v organizaciji OZS, prireditev Moja dežela - lepa in gostoljubna  in Srečanje turističnih društev v organizaciji TZS ter Strokovne delavnice JRE. Program dogodka najdete na sledeči povezavi.


Vabimo vas, da tokrat na DST pridete z vlakom I feel Slovenia. 


Prevoz z vlakom je za udeležence DST brezplačen, več informacij in vozni red najdete na tej povezavi .
V kolikor se odločite za prevoz z vlakom, vam pošiljamo vozovnico , ki si jo natisnite in prinesite s seboj na vlak.


V kolikor se na dogodek še niste prijavili, vas vabimo, da nam svojo udeležbo sporočite še danes, do 14. ure, na elektronski naslov: pr@slovenia.info 


V kolikor se dogodka ne boste mogli udeležiti v živo, vas vabimo k spremljanju prek spletnega prenosa na tej povezavi.

Dnevi slovenskega turizma potekajo v so-organizaciji vseh večjih partnerskih institucij s področja turizma v Sloveniji: Ministrstva za gospodarski razvoji in tehnologijo (MGRT), Slovenske turistične organizacije (STO), Turistične zveze Slovenije (TZS), Turistično gostinske zbornice Slovenije (TGZS), Sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS), Združenja turističnih agencij Slovenije, Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč, Zavoda Kongresno turistični urad, Društva turističnih novinarjev Slovenije, Slovenia Outdoor GIZ in drugih.  


Veselimo se druženja z vami. 

VIR: STO