Zdravstveni dom Idrija nam je poslal pojasnila glede vzpostavitve tako imenovane ambulante za neopredeljene paciente v ZD Idrija.

Kot je znano, so lani po odhodu ene od zdravnic v pokoj in druge zdravnice na porodniško v ZD Idrija uvedli nadomestno ambulanto, v kateri obravnavajo vse paciente, ki so ostali brez izbranega osebnega zdravnika – bodisi zaradi trajne oziroma začasne odsotnosti. Le tako lahko zagotavljajo enakovredno obravnavo vseh pacientov, tako pacientov, ki si trenutno ne morejo izbrati novega zdravnika, in pacientov, katerih izbrani zdravnik, zdravnica je začasno odsoten oz. odsotna zaradi daljše bolniške, porodniške ...

Ker so, kot so zapisali v odgovoru, tudi navodila ministrstva dokaj nejasna, denimo v ambulanti za »neopredeljene« bi lahko obravnavali le paciente, ki imajo trajno (in ne začasno) odsotnega izbranega zdravnika, se bodo o morebitnih spremembah v ZD Idrija odločali sproti. V tem tednu so predvidena zasedanja Komisije osnovne zdravstvene dejavnosti in Odbora za osnovno zdravstvo pri Združenju zdravstvenih zavodov RS, kjer bodo odgovorni razpravljali tudi o tej tematiki. O morebitni spremembi organizacije dela v ZD Idrija bo v tem tednu razpravljal tudi kolegij vodstva.
 

Metka Rupnik
Foto: ZD Idrija

VIR: Občina Idrija