Hisense Europe, evropski del kitajske tehnološke skupine Hisense, katerega del je tudi Gorenje, v Velenju danes uradno odpira inovacijski center.

Velenje, 13. februarja - Hisense Europe, evropski del kitajske tehnološke skupine Hisense, katerega del je tudi Gorenje, v Velenju danes uradno odpira inovacijski center. Ta bo skrbel za raziskave in razvoj na področju gospodinjskih aparatov za vso Evropo, pri kuhinjskih in premijskih aparatih pa za globalni trg. Center bo odprla predsednica republike Nataša Pirc Musar.

V Hisense Europe, ki ima sedež v Velenju, so v vabilu na dogodek zapisali, da bo razvoj tehnologije in aparatov v okviru skupine potekal v Velenju, ne glede na to, kje bo potekala proizvodnja posameznih aparatov in kateremu trgu bodo namenjeni.

V korporaciji pojasnjujejo, da z odprtjem centra, na katerega so se dalj časa pripravljali, še krepijo pomembnost Slovenije kot svoje osrednje evropske proizvodne in razvojne lokacije, kar prinaša tudi nove investicije in delovna mesta.

Hisense Europe ima sicer poslovne enote v 27 evropskih državah, ob tem pa še tri proizvodne in štiri razvojno-raziskovalne centre. Področje raziskav in razvoja so v skupini označili za enega najpomembnejših stebrov razvoja podjetja, zato so v tem segmentu tudi okrepljeno zaposlovali, med drugim v Sloveniji.

Poleg Velenja je do zdaj raziskovalne in razvojne aktivnosti skupina v državi izvajala še v Ljubljani in Mariboru.

VIR: Krog STA