V petek, 11. novembra, in v soboto, 12. novembra, se bo v Velenju v Beli dvorani pri Visti v sklopu svetovnega prvenstva v ženskem tenisu za pokal Jean King Cup by Gainbridge odvil polfinalni obračun med Slovenijo in Kitajsko.

Gre za največje letno mednarodno ekipno tekmovanje na svetu v ženskem športu, kjer sodeluje več kot 100 držav. Na uradnem žrebu, ki je bil opravljen danes ob 12. uri v Vili Bianci, je bil prisoten tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki je nagovoril članice reprezentanc. Zaključni turnir 12 najboljših ženskih reprezentanc na svetu, svetovne skupine pokala Billie Jean King, se odvija v Glasgowu do 13. novembra.
 
Župan Peter Dermol je uvodoma pozdravil vse tekmovalke in jim zaželel obilo športne sreče. Vesel je, da je Teniška zveza Slovenije prepoznala mesto Velenje kot dobrega gostitelja za pripravo tekmovanja na tako visokem nivoju.
 
Slovenijo bodo proti Kitajski zastopale Kaja Juvan (88. WTA), Nina Potočnik (281. WTA), Pia Lovrič (519. WTA), Živa Falkner (560. WTA) in Andreja Klepač. Kitajska reprezentanca v Velenje prihaja s kar tremi igralkami iz elitne šestdeseterice. V petek se bo dvoboj začel ob 15. uri s slavnostno otvoritvijo, prvi dan pa bosta na sporedu dve tekmi med posameznicami. Med obema dvobojema bo tudi posebna slovesnost za Katarino Srebotnik, ki je letos zaključila uspešno kariero. Tekmovalkam bosta v petek čestitala tudi Velenjčanka Katarina Srebotnik in župan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Sobotni spored se bo začel ob 12. uri.
 
Velenjčanka Katarina Srebotnik velja za eno najuspešnejših slovenskih profesionalnih tekmovalk v tenisu. Njena najboljša uvrstitev na lestvici WTA med posameznicami je bila leta 2006, ko se je uvrstila na 20. mesto. Do leta 2011 je Srebotnikova na WTA Touru osvojila štiri posamične turnirje, 27 v dvojicah in 5 v mešanih dvojicah. V mešanih dvojicah je osvojila pet od šestih zmag na turnirjih za grand slam. Srebotnikova je bila trikrat razglašena za najboljšo športnico v Mestni občini Velenje, in sicer v letih 1995, 1998 in 1999. Leta 1999 je prejela tudi plaketo Mestne občine Velenje.
 
Vseh pet dvobojev, dva petkova in tri sobotne, bo prenašala slovenska športna televizija Sportklub.
 
PR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje