Mestna občina Velenje je s strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje prejela sklepa o ocenjevanju škode na kmetijskih pridelkih, in sicer zaradi neurij s točo v obdobju od 10. maja do 1. avgusta 2023 ter poplav v času od 3. do 6. avgusta in od 28. do 31. avgusta 2023.

Mestna občina Velenje je s strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje prejela sklepa o ocenjevanju škode na kmetijskih pridelkih, in sicer zaradi neurij s točo v obdobju od 10. maja do 1. avgusta 2023 ter poplav v času od 3. do 6. avgusta in od 28. do 31. avgusta 2023. Ta ocena škode se šteje kot vloga za izplačilo sredstev za odpravo posledic naravne nesreče. Rok za oddajo izpolnjenih in podpisanih obrazcev, ki so skupaj z navodili objavljeni na spletni strani Mestne občine Velenje www.velenje.si in dostopni v sprejemni pisarni občine, je 8. november 2023.
 
V skladu s prejetim sklepom pozivamo vse kmetijske pridelovalce, ki so v navedenih dogodkih utrpeli škodo na kmetijskih pridelkih, da prijavijo škodo na obrazcih (obrazec 2) za neurje za obdobje maj–avgust 2023 ali poplave za obdobje avgust 2023. Oškodovanec mora obrazec obvezno podpisati dvakrat in izpolniti vse označene podatke.
 
Ta ocena škode se šteje kot vloga za izplačilo sredstev za odpravo posledic naravne nesreče, če bo Vlada Republike Slovenije za naravno nesrečo, v kateri je bila ta ocena škode narejena, odločila, da se uporabijo sredstva za odpravo posledic škode v kmetijstvu, in sprejela predpisan program odprave posledic škode (Zakon o odpravi posledic naravnih nesreč, Uradni list RS št.  114/05 – UPB, 90/07 in 102/07).
 
Za vse dodatne informacije lahko pokličete Mojco Kodrič iz Urada za urejanje prostora Mestne občine Velenje na telefonsko številko 03 8961 690 ali pošljete elektronsko sporočilo na naslov mojca.kodric@velenje.si.
 
VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje