Oddajo Misija Malmö, v kateri bo Raiven predstavila letošnjo evrovizijsko skladb Veronika, bo vodil Tilen Artač.

Oddajo Misija Malmö, v kateri bo Raiven predstavila letošnjo evrovizijsko skladb Veronika, bo vodil Tilen Artač.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
16. januar 2024 ob 15.14
Televizija Slovenija
Vabimo vas, da se nam pridružite na glasbenem popotovanju, kjer bomo skupaj z voditeljem Tilnom Artačem odkrivali glasbeni svet naše letošnje predstavnice na Tekmovanju za Pesem Evrovizije.



Vrhunec večera pa bo razkritje skladbe Veronika, s katero nas bo Raiven letos zastopala na odmevnem glasbenem tekmovanju v švedskem mestu Malmö. Foto: Adrian Pregelj/RTV Slovenija

Oddaja Misija Malmö bo v ospredje postavila pestro in ustvarjalno glasbeno pot akademsko izobražene glasbenice Raiven, ki bo nastopila s številnimi glasbenimi gosti. Vrhunec večera pa bo razkritje skladbe Veronika, s katero nas bo Raiven letos zastopala na odmevnem glasbenem tekmovanju v švedskem mestu Malmö.

Raiven je avtorsko skladbo ustvarila za prihajajoči kratkometražni album Sirene. Ta temelji na raziskovanju zgodb ikoničnih žensk iz različnih zgodovinskih obdobij. Zapeta bo v slovenščini. »Menim, da zvrst skladbe, ki jo bom izvedla na Evroviziji, ne potrebuje angleškega jezika. Prepričana sem, da sta tako zgodba kot glasba dovolj močni in izraziti, da bodo njuno bistvo in čustveno globino lahko zaznali in razumeli tudi poslušalci, ki ne govorijo slovensko,« je povedala Raiven.

Oddaja Misija Malmö bo na sporedu v soboto, 20. 1. 2024, ob 20.00 na prvem programu Televizije Slovenija. Vabljeni k ogledu.