V Slovenijo prihaja srbski avtor Miodrag Majić

Pri Mladinski knjigi je nedavno izšla knjiga Otroci zla in ob tej priložnosti bo Slovenijo obiskal srbski sodnik in pisatelj Miodrag Majić.
V sredo, 1. junija ob 18.00 vas vabimo v knjigarno Konzorcij v Ljubljani, kjer bo pogovor s pisateljem vodil novinar Sekumady Condé.
V četrtek, 2. junija ob 19.00 bo avtor nadaljeval obisk v Kopru, kjer bo v knjigarni Dom knjige njegov gostitelj novinar Antiša Korljan.
Prosimo za potrditev udeležbe na dogodku in rezervacijo terminov za intervju z avtorjem: maja.lihtenvalner@mladinska-knjiga.si; 031 424 575.
O knjigi Otroci zla
V središču romana Otroci zla tiči dramatičen umor, iskanje storilca pa izzove plaz dogodkov, ki postopoma razkrijejo, da gre za zločin iz strasti in maščevanja. Kako najti krivca v svetu, v katerem je resnica izkrivljena, preteklost junakov pa je z nitmi zla čvrsto vtkana v njihovo sedanjost? To skuša odkriti beograjski odvetnik Nikola Bobić, ki ne sluti, da mu bo odgovor za vedno spremenil življenje. Avtor v dinamično napisanem romanu načenja občutljive teme, kot so skorumpiranost sodstva in soočenje z zločini v Bosni v 90. letih prejšnjega stoletja. Knjigo v prevodu Tanje Bulajić je uredila Nataša Müller, obsega 440 strani, njena cena je 34,99 EUR.

O avtorju:
Miodrag Majić (1969) je sodnik na prizivnem sodišču v Beogradu, predavatelj ter avtor številnih strokovnih člankov in publikacij. Na svojem odmevnem blogu piše o srbskem sodstvu, političnih pritiskih in korupciji, te teme pa je vključil tudi v prvenec Otroci zla, s katerim je prekosil prodajne rekorde v Srbiji – v letu dni so prodali 30.000 izvodov. Po romanu bodo posneli tudi televizijsko nadaljevanko.

Antiša Korljan, časopisni urednik in kolumnist o knjigi Otroci zla:
Umorjen politik, skorumpirani ministri, prestrašeno sodstvo, vmešavanje Cerkve, razgradnja družbe in njenih vrednot – vse skupaj zveni kot roman o Sloveniji zadnjih tridesetih let. Ampak ni. Govori o Srbiji, Beogradu in tamkajšnji politiki. In če se vam zdi, da je podobnosti več, kot bi si želeli, se ne motite.

Gojko Božović, soustanovitelj in glavni urednik srbske založbe Arhipelag, o romanu Otroci zla:
/…/ Izhajajoč iz umora, ki je pretresel vso družbo, je Miodrag Majić v romanu Otroci zla sugestivno predstavil notranje mehanizme te družbe, v kateri so visoka politika, denar in kriminal tesno prepleteni. /…/

PR: MKZ