V četrtek, 10. novembra, ob 16. uri bomo uradno predali namenu obnovljeno večnamensko športno igrišče v Škalah. V sklopu del smo preplastili asfaltirano površino, obnovili tribuno za občinstvo, stopnice in zunanjo ograjo ob igrišču

V četrtek, 10. novembra, ob 16. uri bomo uradno predali namenu obnovljeno večnamensko športno igrišče v Škalah. V sklopu del smo preplastili asfaltirano površino, obnovili tribuno za občinstvo, stopnice in zunanjo ograjo ob igrišču, postavili novo zaščitno ograjo, obnovili meteorno kanalizacijo in odtoke, posodobili razsvetljavo z zamenjavo svetil in drogov ter dodali manjkajočo športno opremo. Igrišče je zdaj opremljeno tudi s klančino za gibalno ovirane osebe in starše z vozički, na zahodni strani pa smo uredili tudi nov večnamenski oder. S posodobitvijo športnega igrišča smo v Krajevni skupnosti Škale - Hrastovec izboljšali pogoje za ukvarjanje z rekreativnimi športi in preživljanje prostega časa.
 
V Velenju, ki je mesto prijazno športu, podpiramo vse športne aktivnosti za vse starostne generacije, saj se zavedamo, da ukvarjanje s športom pripomore k osebnostnemu razvoju za lažje soočanje z vsakodnevnimi izzivi.
 
Lani jeseni smo namenu predali prenovljeno športno igrišče med osnovnima šolama Mihe Pintarja Toleda in Centrom za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje, maja letos pa prenovljeno malo nogometno igrišče pri mestnem stadionu. Največji izziv na lokalni ravni predstavlja gradnja nove športne infrastrukture, ki jo športni klubi in društva, otroci, mladina, rekreativni ter vrhunski športniki potrebujejo za nadaljnji razvoj. Velika pridobitev za Velenje v prihodnosti bo tudi nov Urbani park.
 
Odprtje pripravljamo v sodelovanju s podružnično Osnovno šolo Livada v Škalah in s Krajevno skupnostjo Škale - Hrastovec. Obnova večnamenskega igrišča je stala 153.470 evrov, od tega je Fundacija za šport prispevala 22.336 evrov in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije 22.917 evrov.
 
PR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje