Regijska razvojna agencija (RRA) Zeleni kras, ki povezuje občine Bloke, Cerknica, Loška dolina, Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna, je v sodelovanju s partnerskimi organizacijami iz Primorsko-notranjske regije pripravila prvo borzo lokalnih ponudnikov destinacije Zeleni kras.

Postojna, 13. februarja - Regijska razvojna agencija (RRA) Zeleni kras, ki povezuje občine Bloke, Cerknica, Loška dolina, Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna, je v sodelovanju s partnerskimi organizacijami iz Primorsko-notranjske regije pripravila prvo borzo lokalnih ponudnikov destinacije Zeleni kras. Na dogodku sodeluje 15 ponudnikov lokalnih produktov.

Glavni namen borze, ki bo danes popoldne v postojnskem podjetniškem inkubatorju Perspektiva, je mreženje med pridelovalci in predelovalci kmetijskih izdelkov in živil ter gostinskimi in turističnimi ponudniki. Organizatorji namreč ugotavljajo, da se ponudniki med seboj ne poznajo dovolj in ne vedo, katere surovine ali produkte lahko nabavijo od lokalnih ponudnikov v svoji neposredni bližini, so za STA povedali na RRA Zeleni kras.

"Z organizacijo dogodka želimo prispevati k večji lokalni samooskrbi, krajšim dobavnim verigam in povečanju potrošnje ter nenazadnje omogočiti večje mreženje med lokalnimi ponudniki. Gostinski in turistični ponudniki, ki pripravljajo obroke za goste, se bodo seznanili s ponudbo na trgu ter preverili vrsto in njen obseg glede na svoje dejanske potrebe," so zapisali v vabilu.

Borza bo sicer potekala v obliki kratkih sestankov, katerih namen je vzpostaviti čim več stikov in izmenjati informacije o ponudbi in povpraševanju. Dogodek bo voden, udeležba pa je na prvi borzi za vse brezplačna.

Vsak od lokalnih ponudnikov bo na svoji mizi predstavil ponudbo in storitve, s katerimi se ukvarja, obiskovalci borze oziroma predstavniki gostinskih obratov in turističnih namestitev pa bodo krožili med mizami, se spoznavali z razstavljavci in navezovali morebitno sodelovanje.

VIR: Krog STA