Se pri svojem delu soočate z izzivi Zelenega javnega naročanja gradenj? Ste seznanjeni z vsebino in načinom izvedbe tovrstnih javnih naročil?

 GZS Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala je za vas pripravila novo spletno orodje GUPP Moodle s pomočjo katerega lahko pridete do 12 vsebin o Zelenem javnem naročanju v Sloveniji storitev gradenj. Z vsebinskimi moduli želimo odgovoriti na vsa vaša vprašanja kako, zakaj, kje in kaj na področju Zelenih javnih naročanj gradenj ter vas vsebinsko seznaniti tako med sabo kot tudi strokovnjaki na področju ZeJN v Sloveniji. Preko orodja GUPP Moodle boste imeli namreč možnost postaviti vprašanja, ki jih bomo lahko naslovili na relevantne osebe, ki imajo v Sloveniji znanje na tem področju.  

Za namen razvoja vsebine in orodja smo 15. septembra preko spletnega orodja Zoom gostili 71 predstavnikov javne uprave, podjetij in organizacij, katerim smo predstavili projekt GUPP, orodje GUPP Moodle in s pomočjo eminentnih predavateljic predstavili gonilne sile za ZeJN (Poglavje 2), pravne vidike ZeJN (Poglavje 5), oceno potreb in predhodno preverjanje trga (Poglavje 6) in načine vključevanja zahtev v razpisno dokumentacijo (Poglavje 7). Z nami sta bili ga. Urška Skok Klima, z MJU in ga. Tatjana Orhini Valjavec, z MOP in predstavnica LIFE Care4Climate projekta. 

POSNETEK DOGODKA 

 

PROGRAM DOGODKA 

9.00-9.30
9.30-10.00
10.00-11.00
11.00-11.30
11.30-12.15
12.15-13.00

13.00- | Predstavitev projekta GUPP in Uvod v GUPP Moodle program – Andreja Palatinus, ZGIGM
ZeJN & Gonilne sile: Pregled – Andreja Palatinus, ZGIGM
Pravni vidiki ZeJN – Urška Skok Klima, MJU
vprašanja in diskusija, odmor
Ocena potreb in predhodno preverjanje trga – Tatjana Orhini Valjavec, MOP, LIFE Care4Climate
Načini vključevanja zahtev v razpisno dokumentacijo – Urška Skok Klima, Tatjana Orhini Valjavec, MOP, LIFE Care4Climate
Vprašanja in diskusija
 

Dogodek smo snemali. Posnetek celotnega dogodka je na voljo preko youtube spletne povezave, lahko pa si ga ogledate tudi preko naše spletne strani. 

Vas pa vljudno vabimo, da si sami ogledate orodje. Dostop je omogočen preko povezave GUPP Moodle. Ob vaši registraciji v orodje boste prejeli ključ za vstop v poglavja, katera si boste lahko sami ogledali. V kolikor boste imeli pri vstopu v orodje MOODLE težave, nam pišite na zgigm@gzs.si . Dobrodošli! 

PR: GZS