Od ponedeljka, 4. julija bo zaradi del pri izvedbi novogradnje Osnovne šole Oskarja Kovačiča Škofije začasno spremenjen prometni režim.

Na cesti Spodnje Škofije bo v času izvajanja del promet potekal izmenično enosmerno. Še naprej bo omogočen dostop krajanov in obiskovalcev do stanovanjskih objektov ter do bližnjega vrtca.

Da bi v čim manjši meri vplivali na prevoz otrok v in iz šole, se je z začetkom del počakalo do časa po koncu šolskega leta, ko je pričakovati tudi manj prometa in parkiranih vozil. Zaradi del sicer ne bo mogoče parkirati pred ploščadjo, zato občanom in obiskovalcem svetujemo, da v času trajanja del uporabijo ostala bližnja parkirišča in parkirišče pri pokopališču. Za starše malčkov je pomembna tudi informacija, da bo za dostop do vrtca začasno na voljo le spodnji vhod.

Za razumevanje in strpnost prosimo tudi vse kolesarje in druge uporabnike kolesarske poti Parenzana, ki na Škofije poteka prav čez območje, kjer bodo potekala dela.

Gradnja težko pričakovane nove šolske zgradbe je sicer v polnem teku in bo predvidoma zaključena konec leta 2022, šolarji pa se bodo v njo preselili med zimskimi počitnicami leta 2023.  Vrednost del po pogodbi znaša dobrih 12,6 milijona evrov, od katerih bo Mestna občina Koper prispevala več kot 10,3 milijona evrov, 2,3 milijona pa je pridobila iz naslova nepovratnih državnih sredstev ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

PR: MOK