Od 21. do 28. maja 2023 v New York in Toronto odhaja delegacija lesarskih in pohištvenih podjetij. Gre za gradnjo in utrjevanje poslovnih kontaktov v ZDA in Kanadi, ki sta za slovenska pohištvena podjetja perspektivna izvozna trga.

Od 21. do 28. maja 2023 v New York in Toronto odhaja delegacija lesarskih in pohištvenih podjetij. Gre za gradnjo in utrjevanje poslovnih kontaktov v ZDA in Kanadi, ki sta za slovenska pohištvena podjetja perspektivna izvozna trga. V času obiska si bo delegacija v New York ogledala sejem ICFF International Contemporary Furniture Fair, enega največjih sejmov v ZDA, namenjenega pohištveni in spremljevalni industriji.

Delegacije se bodo udeležili predstavniki podjetja Lesna Vrata d.o.o., Mizarstvo Florjančič d.o.o., Pohištvo Potočnik, Aleš Potočnik s.p., Pohištvo Mlinar d.o.o., Mizarstvo Tajhmajster d.o.o., Mizarstvo Lavre d.o.o. ter Lesarskega grozda. Gre za profilirane ponudnike pohištva z izkušnjami pri izvozu. Sejem ICFF predstavlja izdelke za stanovanjsko, pogodbeno in gostinsko okolje široke ponudbe, ki ga obišče 10.000 arhitektov, notranjih oblikovalcev, trgovcev na drobno, distributerjev, razvijalcev in tiska. ICFF in sočasni WantedDesign Manhattan združujeta več kot 400 uveljavljenih in nastajajočih oblikovalskih blagovnih znamk iz več kot 25 držav. Delegacija bo poleg ogleda sejma ICFF imela več organiziranih poslovnih dogodkov, ogledov showroomov in srečanj z ameriškimi in kanadskimi arhitekti, notranjimi opremljevalci, trgovci pohištvenimi podjetji in posredniki. Gospodarsko delegacijo organizira SPIRIT Slovenija s finančno podporo Direktorata za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport RS ter podporo partnerjev – Lesarskega grozda, Gospodarske zbornice Slovenije ter Veleposlaništva R Slovenije v Ottawi.

VIR: GZS