Pomlad se prebuja in z njo priljubljena oddaja V petek zvečer

Od petka, 18. 3. 2022, vas ob 20.00 na TV SLO 1 vsak petek v svojo družbo znova vabita Blaž Švab in Melani Mekicar, ki tudi to pomlad obljubljata sproščene večere polne zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti – tudi v vašem domačem kraju.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
10. marec 2022 ob 15:22
MMC RTV SLO
Tudi v novi sezoni vas vsak petek zvečer čaka dobra ura zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti. Orkester vrhunskih glasbenikov bo v sodelovanju z gostujočimi pevskimi zvezdniki in mladimi upi poskrbel za nove izvedbe tako legendarnih hitov kot tudi novih pesmi vseh zvrsti slovenske glasbe – od popularne do narodno-zabavne, predvsem pa vse v živo. Za priredbe skrbita Miha Gorše in Martin Juhart, izvaja pa jih 14-članski sestav Diamanti. Skozi zabavne petkove večere vas bosta tudi to pomlad popeljala Blaž Švab in Melani Mekicar, ki je še posebej pogrešala DJ pult.



Pomladni petkovi večeri z Melani in Blažem bodo ponovno z vami od 18. marca. Foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija

Glasbeni gostje prve spomladanske oddaje V petek zvečer bodo Tjaša Hrovat Steklasa in Bianca Crnjavič, Gašper Rifelj in Eva Šolinc, Natalija Kolšek, Klavdija Winder, Nina Svetlin in skupina Katrca, Danilo Poljanšek in Skupina Špica, Štefica Stipančević – Steffy z vokalno skupino Virtus, Matjaž Robavs z Ansamblom Opoj ter Jan Potrč, Miha Novak, Blaž Jenkole, Dejan Golob, Til Čeh, Polkaholiki in Isaac Palma. Novo uspešnico bo predstavil Jan Plestenjak.



Se vidimo v petek zvečer, 18. 3. 2022, ob 20.00 na TV SLO 1! Foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija

V novi sezoni oddaje nadaljujemo tudi s tekmovanjem med slovenskimi kraji za naziv Najboljši kraj. Prva se bosta pomerila Celje in Slovenj Gradec, vlogo sodnika pa bo prevzel domiselni Miha Brajnik.

Za Celje bodo tekmovali olimpijka Tina Trstenjak, plesalec in učitelj swing plesa Aleš Kolar ter pevka in vplinica Hajdi Korošec Jazbinšek, za Slovenj Gradec pa direktor družinskega podjetja Perger 1757 Lucian Perger, glasbenica Dunja Vrhovnik in v. d. ravnatelja glasbene šole Slovenj Gradec Andrej Švab. V petek, 18. 3. 2022, ob 20.00 na TV SLO 1 bomo tako začeli z drugim krogom tekmovanja, ki se bo nadaljevalo vse do maja, ko bomo priredili veliko zabavo z glasbenim sestavom Diamanti, najboljšima voditeljema, z obilico humorja in izjemnimi glasbenimi gosti.

Blaž Švab se v novi sezoni najbolj veseli izrednih glasbenih točk: »Glasbeniki vedno znova dokazujejo, kako dobro glasbo imamo in kako radi sodelujejo v posebnih glasbenih kombinacijah. Izredno se veselim, da bomo pomladno sezono zaokrožili z velikim snemanjem kar dveh oddaj na trgu zmagovalnega kraja, ki bo zmagal v tekmovanju za Najboljši kraj V petek zvečer. Takrat bodo Diamanti s posebnimi glasbenimi gosti igrali pred publiko, ki bo lahko prišla v zmagovalni kraj iz celotne Slovenije, in sicer, v petek, 13. maja


V petek zvečer - Začetna točka